måndag 8 januari 2018

Utan Nåd - GOLDEN GLOBE vinnare för Bästa Utländska Film!

UTAN NÅD (internationell tit: In the Fade) mottog i natt priset för Bästa utländska film vid årets upplaga av The Golden Globe Awards och slog därmed ut bland annat The Square.

Sedan Diane Kreuger vann priset för Bästa kvinnliga huvudroll i Cannes har UTAN NÅD fortsatt sina framgångar i USA där den också vunnit New York-kritikernas pris för Bästa utländska film. Filmen är dessutom shortlisted för en Oscar i samma kategori.

UTAN NÅD är regisserad av Fatih Akin vars genombrott Mot väggen belönades med Guldbjörnen i Berlin 2004. Framgången fortsatte sedan med Vid himlens utkant som knep utmärkelsen för bästa manus i Cannes 2007.

FILMEN FÅR SVENSK BIOPREMIÄR 2 MARS!

Se Fatih Akins tacktal: https://www.youtube.com/watch?v=N2yOxY9MbWc

Synopsis:
I ena sekunden lever Katja ett lyckligt liv med sin man och lilla son, i nästa sekund har hennes liv förvandlats till en mardröm när hennes älskade förintas i ett terrordåd. För Katja startar nu en lång, komplicerad och smärtsam process för att bearbeta sorgen samtidigt som polisens spaning alltmer inriktar sig på två unga nynazister. I Katjas sinne finns bara en enda tanke som skänker henne något som ens kan liknas vid sinnesfrid… hämnd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.