lördag 13 januari 2018

FILM: Borg vs McEnroe - GrandSlam i filmform!När Guldbaggenomineringarna offentliggjordes blev det klart att filmen BORG, som hade biopremiär i Sverige i september, har blivit nominerad i kategorierna Bästa film, Bästa regi (Janus Metz), Bästa manliga huvudroll (Sverrir Gudnason), Bästa manliga biroll (nomineringar både för Shia LaBeouf och Stellan Skarsgård), Bästa klipp, Bästa kostym, Bästa originalmusik, Bästa scenografi och Bästa visuella effekter. Dessutom har filmen blivit nominerad till Guldbaggens publikpris.

”Att filmen har blivit nominerad i så många kategorier är fantastiskt kul – vi är mycket glada och hedrade”, säger Fredrik Wikström Nicastro, som producerat filmen BORG på SF Studios tillsammans med Jon Nohrstedt.

BORG har sålts till hela världen och har lockat en stor biopublik internationellt, bland annat i Italien där den har blivit den näst största svenska filmen i modern tid. I början av september fick filmen, som första svenska film någonsin, det prestigefyllda uppdraget att öppna Toronto internationella filmfestival.

Filmen har under hösten även vunnit flera internationella priser. På filmfestivalen Camerimage i Polen tilldelades Janus Metz priset för ”bästa debutregissör” för sin regi i BORG, på Roms filmfestival, på Noordelijks Film Festival i Nederländerna och på Macaos Internationella filmfestival tilldelades filmen Publikens pris, och under Torontos filmfestival tilldelades Sverrir Gudnason IMDb STARmeter Breakout Star Award för hans porträtt av Björn Borg.

BORG har producerats av SF Studios i samproduktion med Film i Väst, Nordisk Film, SVT, Sirena Film, SF Studios Production ApS och Yellow Film & TV med produktionsstöd från Svenska Filminstitutet, Nordisk Film & TV Fond, Det Danska Filminstitutet, Finlands Filmstiftelse, DR och YLE. Medfinansierat av EU-programmet Kreativa Europa MEDIA. Den internationella försäljningen av filmen har hanterats av SF Studios.

Guldbaggegalan går av stapeln den 22 januari 2018 på Cirkus i Stockholm och sänds live i SVT. Programledare är Petra Mede.


Om SF Studios

SF Studios etablerades 1919 och är det ledande filmbolaget i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolagets verksamhet är film- och tv-produktion, distribution, samt de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier AB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.