onsdag 31 januari 2018

Star Wars Episod tre och en halv: Darth Vader och son - härlig Star Wars humor för alla åldrar!

Visst finns det för många Star Wars leksaker i universum? Inte ens Luke och Darth Vader kan hålla rätt på dem!
Omslagsillustration till boken Darth Vader och son av Jeffrey Brown..

Författare: Jeffrey Brown
Titel: Darth Vader och son
Översättning: Karolina Sahlin, Olle Sahlin
Illustrationer: Jeffrey Brown
Utgivningsdatum: 2018-01-19
Förlag: Egmont Publishing AB


Star Wars Episod tre och en halv: Darth Vader och son.

Det här utspelar sig för länge sedan i en galax långt, långt bort …
Den mörke Sithlorden Darth Vader leder det galaktiska imperiet mot den hjältemodiga rebellalliansen. Innan han kan ta sig an rebellerna måste lord Vader första ta hand om sin son - den fyraårige Luke Skywalker.

Texten är uppställd precis som i filmerna, gul text som blir mindre och mindre mot en stjärnhimmel … och snart börjar showen!

Jeffrey Brown har skapat två olika humorböcker där Darth Vader försöker uppfostra Luke och Leia som singelförälder, och han har det inte lätt. En hel del av humorn kommer av att alla tilltänkta läsare kan originalfilmerna av George Lucas och det finns gott om referenser till dem. Det behövs inte många ord i pratbubblorna, faktiskt inga alls ibland, för att serierna ska bli roliga.

Som när Darth Vader och Luke spelar baseboll tillsammans och Luke använder ett lasersvärd som basebollträ. Ja, basebollen klyvs mitt itu! Och visst ser det festigt ut när Darth Vader springer och försöker putta på lille Lukes cykel eller ska servera frukost till Luke (med hjälp av kraften kan flingpaketet sväva och flingorna hälla upp sig själva).

Men Luke är själv duktig på att använda kraften och det går inte att sätta burken med kakor “för högt upp för att nå” för Luke får den att sväva ner igen! När det är Halloween klär Luke ut sig till Stormsoldat och möts av kommentaren “Är du inte lite kort för att vara stormsoldat?

Och visst yttras de (nästan) klassiska orden Luke, plocka genast upp dina leksaker,  Luke, jag är din pappa, Nu blir det time out! Och se där, Star Wars leksaker finns utströdda precis överallt. Darth Vader svär säkert ve och förbannelse över all Star Wars merchandising. Liksom alla legobitar som han trampar på överallt! Och varför går det inte att använda kraften för att få Luke att INTE välja en Jar-Jar-Binks docka i leksaksbutiken?


Och hur ska man hindra barnen från att leka med olämpligt sällskap? Som Han Solo?

Förresten, vad säger en fyraåring som svar på den klassiska frestelsen:
- Tillsammans kan vi styra galaxen som far och son!
Klockrent svar:
- Får jag godis sen?

Ja, fyraåringar har sina prioriteringar klara!

Det här är en väldigt bra humorbok där varenda sida är rolig!

Perfekt för Star Wars fans i (nästan) alla åldrar! Från 4 år och uppåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.