tisdag 30 januari 2018

FILM: Pitch Perfect 3 - Last Call Pitches! - Medryckande girlpower i ny jukeboxmusikal

The Barden Bellas på Europaturné för att pigga upp publiken.


Regi: Trish Sie
Titel: Pitch Perfect 3
Medverkande: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Anna Camp,Hana Mae Lee, Alexis Knapp, John Michael Higgins, Elizabeth Banks m.fl.
USA, 2017
Universal Pictures

Acapella sånggruppen the Bellas sjunger vidare i film tre av tre i trilogin. Nu har huvudpersonerna gått vidare, gått ut college, gått vidare till andra jobb och andra utbildningar, men visst vill de ändå
återförenas för att underhålla de amerikanska grupperna "overseas" (olika ställen i Europa).

- Men det måste ju finnas en tävling, det finns ALLTID en tävling! påpekar en av the Bellas i en meta-kul-replik.

Och visst blir det en tävling. Men det blir inte the Bellas som drar det längsta strået utan Becca (Anna Kendrick) som tävlingsarrangörerna vill ha för ett solokontrakt. Hur ska hon klara sig ur detta? Blir inte de andra sårade och lessna?

Nej, inte alls, för de är upptagna med att bli kidnappade och Becca och Fat Amy (Rebel Wilson) måste tillsammans rädda sina vänner.

Det är inte ofta det kommer musikaler på bio och på kort tid gick två upp: The Greatest Showman (juldagen 2017) och Pitch Perfect 3 (3 januari 2018). Pitch Perfect 3 är helt klart roligare eftersom den har mer catchiga låtar och mer skruvade karktärer - The Greatest Showman har originalmusik men både filmen och musiken och intrigen är politiskt korrekt och slätstruken och dessutom har man så många fel med rent historiskt så det är inte sant. Jenny Lind var INTE kär i den fule gamle cirkusgubben (som inte alls var så snygg och PK som Hugh Jackman).

Pitch Perfect har inga sådana problem med sina karaktärer eftersom de alla är påhittade och hur skruvade som helst, speciellt Fat Amy. Det är kul med en komedi där det är tjejer som får lov att vara hur tramsiga som helst. Det är sällsynt. (Det finns nästan bara Pitch Perfect och nya Ghostbusters i den genren!)

Detta gör Pitch Perfect till en girlpower film - det, och att tjejerna inte behöver någon man för att rädda dem. Det gör de så bra själva.

Fast innan dess har de helt traschat och bränt ner ett hotellrum ...

Inga kan partaja som the Bellas, men nu ska det vara Last Call Pitches!
Alla går vidare med sitt och Becca går vidare med sin musikkarriär. Och Anna Kendricks är en av sin generations mest lovande skådespelare oavsett vilken genre hon slår klorna i.

Pitch Perfect med sin jukeboxmusikal och nytolkning av Toxic slår också det mesta i musikalväg.
Toxic ska fungera som distraktion för att få skurkarna att tappa fokus - men det fungerar också som distraktion för publiken. Man bara nynnar med utan att fundera allt för mycket på att ingenting i filmen egentligen hänger ihop rent logiskt sett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.