onsdag 31 januari 2018

FILM: November Criminals - Baby Driver stjärnan i nytt coming-of-age drama


Regi: Sacha Gervasi
Titel: November Criminals
Manus: Sacha Gervasi och Steven Knight, baserat på boken av Sam Munson
Medverkande: Chloë Grace Moretz, Michael Shanks, Tessa Albertson, Catherine Keener, David Strathairn m.fl.
USA, 2017
Universal Sony Home Entertainment


November Criminals
är en film som är betydligt bättre än boken som filmen är baserad på - filmen lider dock av en något märklig och opassande titel. I och för sig, Baby Driver som också hade Ansel Elgort som huvudrollsinnehavare hade också en något opassande titel, som fick filmen att låta som en barnfilm (eventuellt en tecknad uppföljare till den påfrestande filmen The Boss Baby?)

Men om man väntar sig massor av action och rafflande kriminella intriger, så är det här helt fel film att välja. Det här är snarast en coming-of-age story där huvudpersonen går runt och funderar en massa, ungefär som huvudpersonen i Catcher in the Rye och otaliga tonårsromaner sedan dess.

Att November Criminals hamnat på listan med världens värsta filmer är oförtjänt, för det är inte en sådan film man letar upp för att ha en riktigt dålig film att skratta åt. 

Huvudrollsinnehavarena tar sina roller på fullt allvar och det här är aldrig någon "rolig" film.

De två vännerna Addison och Phoebe börjar bli förälskade, fast de inte inser det (eller erkänner det) men när en av deras vänner blir skjuten så börjar de tillsammans att utreda mordet.

Ansel Elgort spelar i stort sett samma typ av roll som i Baby Driver - en missförstådd kille som sörjer sin döda mamma, blir involverad i kriminella kretsar och som blir kär i en söt blond liten tjej som "räddar" honom.

Chloë Grace Moretz har varit barn  och tonåring i så många filmer, från den amerikanska versionen av skräckisen Låt den rätte komma in till komedin Dagbok för alla mina fans. Fast för många seriefans är och förblir hon hitgirl.

Som tjejen som huvudpersonen blir förälskad i har hon inte mycket att göra - förutom att rädda honom så klart. Men om man börjar analysera handlingen är det även hon som kommer över alla värdefulla ledtrådar. Killen är så pass labil och instabil att ingen tar kontakt med honom eller pratar med honom.

Filmen är bara 85 minuter, en lagom ungdomsroman som blivit en lagom TV-film.

Chloë Grace Moretz  är förresten just nu involverad i den mest hyllade filmen på Sundance Filmfestival. Hon gör aldrig en dålig rollprestation - vilken film hon än är involverad i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.