onsdag 31 januari 2018

Star Wars Episod tre och trekvart: Vaders Lilla Prinsessa - ännu mer och ännu roligare om Darth Vader som tonårsförälder!



Författare: Jeffrey Brown
Titel: Vaders Lilla Prinsessa
Serie: Star Wars
Originaltitel: Star Wars: Vader's little Princess
Översättning: Karolina Sahlin, Olle Sahlin
Illustrationer: Jeffrey Brown
ISBN: 9789157030016
Utgivningsdatum: 2018-01-19
Förlag: Egmont Publishing AB


För länge sedan i en galax långt, långt bort...

Nu är det dags för Episod tre och trekvart: Vaders Lilla Prinsessa.
För länge sedan i en galax långt, långt bort...

Nu är det dags för Episod tre och trekvart: Vaders Lilla Prinsessa.

Den mörke Sithlorden Darth Vader fortsätter att leda det galaktiska imperiet och tänker förgöra den hjältemodiga rebellalliansen. Samtidigt måste han ta han om sin unga dotter Leia, medan hon går från att vara en söt liten flicka till en rebellisk tonåring …

Det här är en ännu roligare bok än den om lille Luke! Dels för att Leia blir äldre i boken och dels för att hon är en tuffare nöt att knäcka än Luke. Den lilla prinsessan har koll på och regerar över alla!

Det är inte lätt att vara Darth Vader när dottern kommer hem och frågar “exakt vad är det du gör”, när avrättade människor ligger för Vaders fötter, eftersom Leia ska skriva uppsats i skolan om pappas jobb. Det är inte heller lätt att ha en dotter som ständigt är i telefon och samarbetar med rebellalliansen och  messar hemliga ritningar och har en icke-önskvärd pojkvän, Han Solo … Pojkvännen kan i alla fall frysas ner i karbonit, så har pappa Vader en sak mindre att oroa sig över!
Uppsatsämne: Min pappas jobb.

Men vad ska man göra med andra olämpliga vänner --- som alla de där ewokerna som dräller in överallt? Och räcker det verkligen med ett lättsamt “Förlåt pappa” efter att ungarna haft sönder den splitternya Dödsstjärnan?!

Till sist drar Leia alltid det längsta strået. Vad kan man vänta sig?! Hon är ju född att härska!

Böckerna om Luke och Leia som barn och tonåringar är kul presentböcker till alla Star Wars fans oavsett ålder … Och en mycket roligare present än en slips!
Felet med ungar: de har sönder ALLTING!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.