fredag 12 januari 2018

FILM: Overdrive - Rolig actionfilm med de snyggaste bilarna någonsin

Gaia Weiss, Freddie Thorpe, Ana de Amas och Scott Eastwood i Overdrive.

Regi: Antonio Negret
Titel: Overdrive
Medverknade: Scott Eastwood, Freddie Thorpe, Ana de Amas m.fl.
USA, 2017
Nordisk Film


Overdrive är som en klassisk blandning av Blåsningen, TV-serien Hustle, Oceans 11, Fast & Furious ...

En kupp planeras, ett team ska sättas ihop, någon kommer att bli rejält blåst och det kommer en överraskande twist på slutet ... För det är inte helt klart vem som ska rånas och vem som är uppdragsgivare.

I centrum av filmen står två bröder, spelade av Clint Eastwoods son Scott Eastwood respektive det nya brittiska stjärnskottet Freddie Thorpe. De är halvbröder i filmen pappa) så det är helt logiskt att en pratar amerikansk engelska och en brittisk engelksa. Scott Eastwoods roll är att se cool och oövervinnerlig ut (något som han borde ha i generna) och Freddie Thorpes roll är att vara comic relief.

Ana de Amas roll är att vara snygg och smart - med betoning på smart. Efter otaliga filmer med tjejer som offer och tjejer som ska räddas är det skönt att se en tjej som hela tiden ligger före i planeringen - och som kan rädda både sig själv och hela den komplicerade kuppen.

I teamet ingår också en annan smart och snygg tjej spelad av Gaia Weiss (så Freddie Thorpes karaktär får ett kärleksintresse i filmen) en massa coola typer som kör bil snabbt och en rund liten gubbe som påminner om Björn Gustavsson i original-Jönsson-ligan filmerna och visst, han klarar av att få till "en jävla smäll" när det verkligen behövs!

Intrigen är mer logisk än den i Oceans 11 och Oceans 12 och Oceans 13 ... fast det är i och för sig inte mycket till komplimang!

Det här är en rolig film för stunden som övertrumfar alla Fast & Furious filmerna, hela serien!

Filmen har också mycket snyggare bilar. Gillar man klassiska gamla modeller i allmänhet och Ferraris i synnerhet så är man i sjunde himlen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.