söndag 4 september 2016

FILM: My Big Fat Greek Wedding 2 - Ett ännu större, fetare bröllop serveras!

Söt komedi som ger stor plats till äldre skådespelare!
People change. Greeks don't!

Det har gått många år sedan Toula (Nia Vardalos) kämpade för att få gifta sig med helylle-amerikanen Ian (John Corbett). Den stora feta grekiska släkten ville att hon skulle välja en grek. Fortfarande härleder familjen alla ord till grekiskan och muttrar om att hon gifte sig med en "kseno" (icke-grek, därifrån kommer förresten ordet xenofobi, skräck för främlingar). 

Fortfarande är familjen stor, bullrig och jobbig och dyker upp i en stor högljudd flock överallt. 
Fortfarande fattar man inte riktigt som åskådare vem alla är eller hur alla är släkt med varandra.
Fortfarande bor Toula och hennes Ian grannar med den stora familjen.  

Men de är inte kära längre. Närheten till hennes familj går Ian på nerverna och närheten till familjen går även dottern Paris (Elena Kampouris) på nerverna. Hon går sista året på highschool och planerar för college studier i New York, långt bort från den grekiska familjen i Chicago som vill att hon ska välja en grekisk pojkvän. Hon tänker minsann göra revolt! Men när hon till slut tar mod till sig och frågar chans på killen hon gillar och går på the prom ... avslöjas det att han är grek han också, med en lika stor och jobbig familj! Sensmoral: tonårsupproret som kom av sig. Historien i ettan med Toula som väljer en utlänning hade definitivt mer udd!

Bröllopet i den här delen är det inte den unga dottern som står för, utan de gamla föräldrarna som varit ihop i över 50 år utan att vara ordentligt gifta. Nu, under släktforskning, upptäcker mannen detta och frun vill ha ett stort, dyrt, fett, grekiskt bröllop.

Allt är större i efterföljaren. De äldre skådespelarna tillåts också ta mer plats, det slår gnistor mellan Toulas föräldrar, både när de grälar och när de samsas!
Filmen är en lagom film, en lagom trevlig komedi, som är en uppföljare som känns precis som ettan, fast med mindre udd. Toula gjorde i alla fall revolt i ettan --- fast det var en revolt som kom av sig, och hennes dotter kommer förmodligen att gifta sig med en grek.
Det kanske blir en trea, Mitt stora feta grekiska dotterbröllop?

Regi: Kirk Jones
Titel: My Big Fat Greek Wedding 2
Medverkande: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Lainie Kazan m.fdl.
USA, 2016
Universal Sony Pictures Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.