måndag 12 september 2016

FILM: Lejonvakten ryter igen! - Ny uppföljare till favoriten Lejonkungen!

Missa inte Lejonvakten - En ny hjälte ryter till!
Den storslagna berättelsen från Disneys Lejonkungen fortsätter i Lejonvakten: Ryter igen!

I tidigare uppföljare till Lejonkungen har vi fått följa Lejonprinsessan - Simbas dotter - respektive kompisarna Timon och Pumba på deras äventyr.

Nu är det dags att presentera Simbas son Kion. Kion är alltså lillebror till lejonprinsessan som en gång ska bli ledare för lejonen. Men hans busiga liv utan ansvar tar snabbt slut när han ryter för att skydda sin bästa vän, som är i fara. Det visar sig att rytet blåser liv i Lejonvakten och som ledare för Lejonvakten måste Kion välja ut den modigaste, den skarpsyntaste, den starkaste och den snabbaste att stå bredvid honom i Lejonvakten.Kions gäng består av: honungsgrävlingen Bunga (den modigaste), 
hägern Ono (den skarpsyntaste), flodhästen Beshte (den starkaste) och geparden Fuli (den snabbaste). Fuli är för övrigt den enda tjejen i grabbgänget lejonvakten. De får rädda Kions systers kompis som fastnat med klorna i ett träd, och sedan får de rädda några gaseller från hyenorna och sedan Kions syster från den skenande hjorden.


Det kan tyckas att det blir lite väl mycket "dam i nöd" över dramat, när grabbarna drar fram och visar sina hjältemodiga förmågor. Kion och Bunga har hela tiden huvudrollerna. Bunga refererar för övrigt till Timon och Pumbaa som sina farbröder --- så de gamla favoriterna kommer också med på ett hörn igen.

Den här filmen är inledningen till en ny serie på Disneychannel, där Lejonvakten och deras fem medlemmar ska spela huvudrollen.

Även om filmen "bara" är 42 minuter lång så finns här med lika många sångnummer som i en vanlig Disneyfilm --- till och med fler.

Sedan kan man tillägga att timingen är perfekt, Lejonvakten ryter igen har ungefär samma budskap som den nya Disney klassikern  Zootropolis om alla djurs lika värde.

Lejonvakten består nämligen inte bara av lejon utan av fem helt olika djur med olika egenskaper som alla kompletterar varandra!


Ladda upp inför den nya serien med att se:


Lejonkungen - Disney Klassiker 32

Det är en stor dag i Lejonriket när lejonungen Simba föds. Han ska en dag ta över sin pappa Mufasas roll och förvandlas från lejonungen till Lejonkungen! Alla jublar utom Scar, Mufasas lömske bror, som själv skulle vilja sitta på tronen. Tiden går och den nyfikne Simba får lära sig mer och mer om sitt blivande rike. Han följer sin pappa, får kloka råd av babianen Rafiki och busar med kompisen Nala. Men en dag händer det som inte får hända. Mufasa är plötsligt borta och innan någon vet ordet av har Scar tagit över tronen! Simba tvingas fly och långt borta från sin familj träffar han lustigkurren Timon och det oborstade vårtsvinet Pumbaa, som blir hans nya vänner. Men en dag återvänder Simba till Lejonkriket för att återta sin plats som den rätte Lejonkungen...

Lejonkungen är Disneys kanske största mästerverk någonsin och en av världens mest omtyckta animerade filmer genom tiderna.


Lejonkungen 2: Simbas skatt!


Äventyret fortsätter!
Simba och Nala har fått en dotter som heter Kiara. Hon är precis som Simba när han var liten: nyfiken, orädd och sugen på äventyr utanför lejonriket! När Kiara en dag smiter från sina lättlurade barnvakter Timon och Pumbaa, träffar hon lejonungen Kovu. Han tillhör Scars gamla utstötta flock och har uppfostrats av den elaka Zira.

En uppfostran som helt och hållet gått ut på en enda sak: att Kovu en dag ska återta makten i Lejonriket. Är den nyblivna vänskapen mellan Kovu och Kiara stark nog för att stå emot Ziras hemska plan?

Följ med tillbaka till savannen och se den spännande fortsättningen på det storslagna äventyret om Lejonkungen i Lejonkungen 2: Simbas Skatt!Lillebror Kion är minst lika rolig som storasyster Kiara --- Lejonvakten ryter igen är full av humor, musik, värme och härliga figurer - en film alla familjer bara måste ha hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.