torsdag 19 juni 2014

Tänkebok för glada gubbar
Det finns ingen väg tillbaka - men flera som leder framåtDet finns ingen väg tillbaka - men flera som leder framåtAtt vara positiv kan bli en fluga!

Dag Sebastian Ahlander
Tänkebok för glada gubbar : 109 trösterika tankar för den fortsatta färde
Bonnier Fakta

Dag Sebastian Ahlander är väl mest känd som barnboksförfattare? Till flera spännande, realistiska, historiska barn- och ungdomsböcker. Men detta var en karriär han började sedan han pensionerats (motvilligt) från sitt FN-jobb. Och nu är han känd som gubben som skrev Handbok för glada gubbar, boken som tar USA, Dag Sebastians forna hemland, med storm.

Tänkebok för glada gubbar är den inspirerande uppföljaren till succéboken Handbok för glada gubbar. Här finns 109 trösterika tankar för den fortsatta färden.

Men det här kan vara rolig läsning även för något yngre läsare, även om det inte är någon ungdomsbok precis. Dag Sebastian har mycket humor och han levererar många kul one-liners om livet och tillvaron.

"Det är jobbet som vi har pensionerats från, inte livet"
"Den som springer långsammast vinner"
"Optimisten lever längre än pessimisten" är några sägessätt av Dag Sebastian Ahlander.

Och han citerar många av de kloka människor som levt tidigare här på jorden: författare, filosofer och andra stora tänkare som formulerat livshållningar till glädje och tröst för andra.

Dag Sebastian brukar ha en fluga på sig för att göra tillvaron lite piggare och gladare. En fluga är liksom roligare än en slips.
Och det är bara att konstatera: Att vara positiv kan bli en fluga!
Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.