söndag 22 juni 2014

Kvinna 22

Att söka spänningen på nätet har sina risker

Livskris och krossade drömmarLivskris och krossade drömmarMelanie Gideon
Kvinna 22
Översättning: Katarina Jansson
Forum
Kan man ha allt och ändå vara missnöjd? Tänk om … någonstans där ute finns det ett annat liv! Ett mer spännande liv och framför allt: en mer spännande partner!
Graffiti delen i Göteborgsposten publicerar skribenter som är under 15 år. En dag skrev en tonårstjej om internetberoende. Om behovet att få bekräftelse på nätet, att lägga ut lyckade bilder på Facebook, att prata med andra människor på internet i timtal, istället för med de människor som finns där hemma. Hon skrev inte om sig själv, hon skrev om de vuxna människor som hon känner. Föräldrar och andra.
Det där inlägget skulle vara skrivet av tonårsdottern i boken Kvinna 22. För mamman i boken, Alice Buckle, försvinner ut i sin drömvärld på nätet, hon har allt, men är ändå inte nöjd. Någonstans i världen måste det väl finnas en mer spännande man än hennes egen, någon som verkligen lyssnar och förstår …det egna förhållandet går på slentrian.
Facebook och Twitter blir en tillflykt från tystnaden som breder ut sig mellan makarna.

En dag får Alice Buckle ett mejl från en forskare som undrar om hon vill delta i en anonym undersökning om äktenskap. Hon tackar ja. Av ren tristess. Eller på grund av något annat? Under alias ”Kvinna 22” berättar hon alla sina hemligheter, allt hon aldrig skulle berätta ens för de närmaste vännerna ochinte ens för sin man.
Men Alice inser snart att ”Forskare 101” är intresserad av henne, mer än som ett forskningsobjekt och hon är intresserad av honom … Men de är ju båda gifta, båda fast i tråkiga äktenskap, vad ska de göra? Ska de ses i verkliga livet eller göra slut innan det går för långt? Och är Forskare 101 verkligen den han utger sig för att vara? Han vet ju allt om Alice, hon vet ingenting om honom. Inte ens hans namn. Han kan egentligen vara precis vem som helst
Kvinna 22 är en intressant, modern roman som handlar om livskriser, krossade drömmar, slitsamt familjeliv och riskerna med att söka spänningen på nätet i stället för i det verkliga livet. Berättelsen har ett enormt driv framåt och man vill verkligen veta hur det ska gå för Alice. Detta är en roman som inte dömer eller fördömer, den helt enkelt berättar, och händelserna får utveckla sig själva, som de ofta gör i verkliga livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.