tisdag 3 juni 2014

Sommar, sol och semester - bästa tiden på året

Nu kommer alla känslorna på en och och samma gångNu kommer alla känslorna på en och och samma gångJohanna Westman, Jens Linder
Semester
Bonnier Fakta
Johanna Westman och Jens Linder har samarbetat förut. De har gjort boken December som fick vintern att verka som den coolaste tiden på året--- det kanske den är, rent bokstavligen --- deras nya bok hade kunnat heta Sommar eller Juni, juli, augusti (ungefär som en gammal Gyllene Tider låt) men den heter kort och gott Semester. För vår bästa tid är nu, menar Johanna och Jens. Det gäller bara att ta vara på tiden, ta vara på semestern och njuta maximalt.

Här finns maten, drickat, glassarna, lekarna och sommarens alla gör det själv projekt. För ingen sommar utan att något ska spikas, målas, fixas …
Och givetvis ska det grillas. Svensk sommar är inte så mycket doften av hägg och syren som doften av grillos. Och tändvätska. Och lite vidbränt.
Johanna och Jensbränner säkert aldrig vid något, all deras mat ser ut att platsa i Tina-kategorin ”jättegott” och de fixar med såser och röror och när det är dags för kräftskivan har de massor av nya idéer på gång. Och en ny lag till kräftorna.
Stora sommarkalas kräver massor av buffémat --- och pyssel med placeringarna.
Som kontrast till detta överdåd finns det även många tips hur man klarar sig med ett minimalt sommarkök --- många tillbringar semestern på camping, på sjön eller i en liten stuga.
Men det finns också tid att varva ner och planera--- omvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör både sol och regn och aktiviteter både utomhus och inomhus.
Avdelningarna i boken är som följer: Stora kalas, Grillparty, Midsommarafton, Picknick på stranden, Saftkalas, Sommar på burk, Soliga dagar, Regniga dagar, Skördetid, Det lilla sommarköket, Kräftskiva … och givetvis finns här recept på goda efterrätter! Med jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.