fredag 6 september 2019

SCEN: Peter Pan 2 - Kapten Kroks hämnd - Snart premiär!


MUSIKALPREMIÄR LÖRDAG 21 SEPT KL 18:00!

Den 21 september flyger Peter Pan in över Intimans musikalscen i Stockholm.

”Peter Pan 2 - Kapten Kroks hämnd” är snart redo för premiär.

Peter Pan 2 - Kapten Kroks hämnd är en fantasy- och äventyrsmusikal, baserad på berättelsen om romanfiguren Peter Pan av skotten J.M Barrie. Peter Pan vägrar fortfarande att bli vuxen och har nu återvänt till London. Hans vän Wendy har fått dottern Jane, men som Kapten Krok misstar för att vara mamma Wendy. Kapten Krok kidnappar Jane och tar med henne till Landet Ingenstans.

Peter Pan får återigen rycka ut, nu för att försöka frita Jane. Föreställningen är en färgstark och fantasifull musikal med illasinnade pirater, älvan Tingeling och borttappade barn. Svensk iscensättning och regi av Kålle Gunnarsson. Premiär på Intiman i Stockholm 21 september.

Föreställningen spelas t.o.m. den 23 november.

Det har gjorts åtskilliga scenproduktioner och filmversioner av J.M Barries populära roman om de tre barnen som träffar den evigt unge Peter Pan och reser till Landet Ingenstans. Disneys animerade ”Peter Pan” från 1953 är fortfarande den mest framgångsrika filmversionen, följd av Steven Spielbergs ”Hook” (1991) med Robin Williams och Dustin Hoffman och filmen ”Pan” (2015) med bland andra Hugh Jackman.

Manus och regi: Kålle Gunnarsson
Nyskriven musik av Thomas Stömberg och Anders Lindahl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.