söndag 29 september 2019

Bokmässan 2019 - tips från söndagens program!


Söndagens program – allt ingår i biljetten
 • På söndagen kan du välja fritt bland hela det digra programutbudet. Nedan följer några höjdpunkter.
  Hela söndagens program >>
 • Kl 11.00 Stormöte: Metoo – andra vågen
  Bokmässan och organisationen MÄN bjuder in alla män till ett stormöte med fokus på kulturvärlden i allmänhet och litteraturbranschen i synnerhet. Vad kan vi göra för att bryta tystnadskulturen och hur kan män vara en del av lösningen?
 • Kl 11.00 Slutet på Millenniumsagan
  2015 axlade David Lagercrantz Stieg Larssons mantel som författare till böckerna om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Hon som måste dö är den sista av David Lagercrantz böcker i Millenniumserien. Titlarna har blivit de mest sålda i Sverige och världen. Här pratar han med sin förläggare Eva Gedin om sitt författarskap och resan fram till den sista boken.
 • Kl 12.00 Liane Moriarty – Vad vet vi egentligen om varandra?
  Hennes böcker har sålt i mer än 14 miljoner exemplar över hela världen och romanen Stora små lögner har gjort succé som HBO-serie. Nu är den australiska bästsäljaren Liane Moriarty aktuell med romanen Nio främlingar, om en grupp människor som möts på ett hälsoretreat. De bär alla på sina hemligheter, och när retreatledaren visar sig ha andra planer för dem än lyxbehandlingar och avkoppling faller de nio främlingarnas masker en efter en.
 • Kl 12.30 Handbok för superhjältar
  Hör Elias och Agnes Våhlund berätta om succéserien Handbok för superhjältar, ett fartfyllt och spännande äventyr om Lisa, en tjej som tar saken i egna händer.
 • Kl 13.00 Åldrandet, döden och snygga byxor – David Sedaris
  David Sedaris är en av USA:s mest omtyckta skildrare av livets vedermödor och människans dråpliga kamp med vardagens prövningar. I podcasten This American Life och i sina essäer i The New Yorker beskriver han med stor humor och brutal ärlighet vår samtid. David Sedaris berättar om den nya bokenCalypso, om livets mörkare teman såsom åldrande och död, men också hur man hittar snygga byxor i Tokyo och vad som händer när man spenderar för mycket tid med sin familj.
 • Kl 13.00 Ord mot bild?
  Hur djup är litteraturens kris i en samtid där rörlig bild är en sådan oerhört viktig del av den moderna kulturen? Vad krävs för att överleva som författare när du konkurrerar med de senaste spelen, filmerna och Netflix-serierna? I ett samtal om berättelsens kraft och vilken betydelse litteraturen trots allt har i dagens "bildvärld" möts koreanske Un-Su Kim, aktuell med Den rätta tiden för en kula i hjärtat, och den ryske science fiction-författaren Dmitry Glukhovsky, som bland annat skrivit Metro-trilogin.
  Foto Un-Su KIm: Dahuim Paik.
 • Kl 13.00 Spoken Word & öppen scen med Göteborgs Poetry Slam
  Här blandas oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter, allt under ledning av scenpoeten och författaren Olivia Bergdahl.
 • Kl 14.00 New York, New York 
  New York är våra drömmars stad. Men hur mycket känner vi egentligen till om stadens mångskiftande historia? I sin bok Historien om New York tecknar den tidigare New York-bon Henrik Berggren ett personligt porträtt av stadens 400-åriga historia. Han samtalar här med den inbitna New York-bon Siri Hustvedt, aktuell med Minnen av framtiden, och Don Winslow, som både flyttat därifrån och tillbaka och skildrar stadens hårda polisvärld i Styrkan.
 • Kl 15.00 Gränsöverskridande spänning 
  Vilka friheter får man ta sig inom deckargenren? Varför ha med mordgåtor i böcker som inte primärt kan beskrivas som deckare? Om detta samtalar Alexander Karim, som skriver spänning med humor och är aktuell med Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död, och Denise Rudberg som skapade genren "Elegant Crime" med serien om Marianne Jidhoff och nu är aktuell med nionde delen: Under nio nätter.
 • Kl 15.30 Cookie rookie
  Johanna Westman är kokboksförfattare och matlagare i bland annat SVT:s Go’kväll. Här bjuder hon på kakor, bullar och bröd som barnen lätt kan baka själva. Träffa henne och många andra i E-hallen där fokus ligger på Mat & livsstil.
 • På Grön scen kan du höra flera av Sveriges mest passionerade odlare, trädgårdsmästare och samhällsdebattörer inom de gröna frågorna. Kom och var med och förändra världen bit för bit!
 • Passa på att ta en sista titt på temalandet Sydkoreas monter C02:02.
  Missa inte att prova hörlurarna som inte isolerar människor utan istället hjälper oss att möta varandra.
 • Och naturligtvis mycket mycket mer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.