onsdag 11 september 2019

FILM: Pokémon: Detective Pikachu- Världens sötaste deckare och världens bästa video-spels-film!
Regi: Rob Letterman
Titel: Pokémon: Detective Pikachu
Manus: Dan Hernandez, Benji Samit, Rob Letterman, Derek Connolly m.fl.
Medverkande: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton, Bill Nighy, Suki Waterhouse,
Omar Chaparro, Chris Geere, Ken Watanabe m.fl.
Land: USA, Japan, 2019
Distribution: Warner Bros.
Aktuell: På DVD,BD och VOD 16 september

Det är något visst med att se Pikachu, gulligare och gulare och fluffigare och bättre animerad än någonsin, låta som Deadpool. Minus svordomarna. Japp, Ryan Renolds gör rösten till båda rollerna, och i båda rollerna ser man typ nästan inget av hans ansikte. (på grund av smink, mask, CGI-animering).

Vi är många som växt upp med och älskar Pokémon ... och Pikachu ligger på de flestas topplista över favorit-Pokémon. Så för alla fans därute ... Kolla in den här filmen! Den är UNDERBAR!

Vi får verkligen vårt lystmäte! Någon har tagit Pokémons på allvar --- och dessutom är filmen kul!
Och den har underbart bra (och brittiska!) skurkar! Ja, finns det någon annan typ av bra film-skurkar? Med brittisk elegans och iklädd oklanderliga skräddarsydda kostymer levereras ondskefulla visioner med en förförisk lågmäldhet ... Har någon varit så här skurk-bra sedan Alan Rickman i Die Hard?

Pikachu är också mycket bra ii sin roll som Pikachu. Och det är så bra att han har fått en passande röst --- gulliga djur behöver INTE låta gulliga! (Tack söta vita kaninen Snöboll i Husdjurens Hemliga Liv för att du banade vägen!)


Pikachu här gör en Sherlock-Holmes-aktig deckar-roll, komplett med deer-stalker-hatten och förstoringsglaset och kaffe-koppen ... (Sherlock drack visserligen inte så mycket kaffe som Pikachu, han nöjde sig med en kanna till frukost, men sedermera har kaffedrickande blivit till en deckargrej ...)

Det finns massor av kul och coola Pokémons i filmen. Men det allra bästa är att man brytt sig om att skapa en FILM. Man försöker inte lansera en franchise. Som i så många nya filmer.

Kärnan i berättelsen handlar om ensamhet och sökande efter vänskap och det hittar huvudpersonen.
Den ensamme pojken och  den kaffesörplande Pikachu hittar varandra. Och de lyckas också hitta pojkens  försvunne pappa, och klura ut deckarmysteriet vad som hände med honom.

Roligast i hela filmen är så klart när Pokémons ska strida mot varandra och Pikachu glömt sina moves (han har minnesförlust i filmen) och bara skriker Pika Pika! Jag är ju jättegullig! Du KAN inte skada mig!

Och därför, ladies & gentlemen, är en armé som ser ut som koalor den bästa superarmé som någonsin skulle kunna skapas. De är så gulliga att ingen någon skulle våga attackera dem ...!

Vad säger ni om det?- Pika Pika!

- Visst, du är väl gulligare - men det finns ju bara en Pikachu, och det finns massor av koalor!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.