torsdag 2 augusti 2018

SCEN: Hovturnén intar Krapperups slott med Martin Stenmarck, Hanna Hedlund och Wille Crafoord i spetsen.

Hovturnén har hittat.se till Krapperups slott!
Titel: Hovturnén
Tema: Robin Hood
Artister: Martin Stenmarck, Hanna Hedlund, Wille Crafoord, Niklas Lind, Olle Linder och Nils Berg.
Plats: Krapperups slott
Publik: Fullsatt
Stämning: Varm

Hovturnén anländer till Krapperups slott! Här samlas alla på Borggården, artister, crew, familjer, ett par hästar och ett par bilar med texten "Hovturnén" på sidorna.

Hovturnén firar i år 10 år, och det gör ju hela tillställningen lite extra festlig. Man har lockat Martin Stenmarck till turnén med löfte om ett Robin Hood tema. 

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck och en fullsatt borggård!
Hanna Hedlund har varit med Hovturnén länge --- Martin Stenmarck är som sagt ett nytillskott för i år. Är de inte fina som Marion och Robin? Martin har kvällen till ära en fjäder i hatten.

Kolla in scenen till vänster i bilden ovan --- en sådan där praktisk "Diggiloo-scen", ett stort fordon som man kan köra runt med och fälla ut till en scen och uppträda på var som helst (även där det inte finns en scen) ... Samma princip alltså som Musse Piggs campingvagn på julafton. Det blir perfekt läge överallt!

Det är fullsatt på borggården, på de orangea stolarna som brukar vara inne i musikladan. Alla som uppträtt där vet att på Krapperup är stället där man ska bygga stol-tetris. Alla stolarna är nämligen noggrant numrerade ...
Wille Crafoord är på rejält spexhumör under kvällen ... Martin Stenmarck kan inte hålla sig för skratt!

Kolla in årtalet på tröjan .... 1661. Det är inte då adelssläkten Crafoord grundades, utan det anrika Flyinge i Lund. Hovturnén uppträder även där. Ett paradis för hästar!DisneyPixarfilmen Brave handlar säkert om en ung Marion ... Ett rödhårigt yrväder som kallas Merida och som älskar att rida, och som låter precis som Hanna Hedlund ... För det är hon som gör rösten i den svenska versionen, Modig! Så vackert att  man får rysningar!

Hanna gjorde också kvällens mest bejublade låt --- Tacka vet jag logdans! --- att uppleva detta var som att befinna sig mitt i Körslaget. Som Hanna förresten har vunnit ...Nils Berg är ett annat nyförvärv till årets Hovturné (Martin Stenmarck i solbrillorna är alltså inte den ende nykomlingen) --- men Nils hade inte läst det finstilta. Och kompisen Niklas Lind (till vänster i bild) hade undvikit att nämna något om hästarna ... Första gången i sitt liv som Nils satt upp på en häst skulle han alltså rida i fyra timmar. Han hämnades genom att utsätta gruppen för experimentell jazz ... (enligt gruppens egen utsago). Hanna representerar alltså Körslaget och populärkulturen (och logdansen) medans Nils representerar finkulturen. Det blir en bra balans ... Fotnot: Hanna har faktiskt sjungit på operan. Det måste väl räknas som fin-fint?


Någon måste ju vara Prins John ... Wille Crafoord anmälde sig som frivillig. Och se, kronan passade på verket!Lite oväntat för en Robin Hood kväll: kvällen inleddes med Stenmarcks Mello-vinnare Las Vegas.
Skulle Robin Hood ha satsat på rött eller grönt?Jag kommer inte hem ikväll avslutade årets Hovturné. Stark avslutning som fick hela publiken på fötter!I pausen passade många på att äta medhavd picknick i parken eller i rosenträdgården. Krapperup är ett slott med stjärnor --- både på scenen och på fasaden! Ett mycket fint utflyktsmål, både med och utan picknick!


Edvard Perssons kastanj.

I den verkliga Sherwood skogen kan man beundra Robin Hoods ek, som stått där sedan medeltiden. Robin lär ha gömt sig i den eken när kronans män var efter honom ...

Krapperup kan inte stoltsera med någon Robin Hood ek --- dock med en kastanj som Edvard Persson suttit i, i en mycket populär film. Filmen heter Livet på landet.

Ja, livet på landet är utmärkt --- när det består av mysig picknick, vackra parker och fin musik!

Det finns en chans till att se och höra Hovturnén på Krapperups slott!

Trädet finns kvar ett tag till.

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.