onsdag 22 augusti 2018

Internationellt känd blomsterdesigner till Den stora Trädgårdsfesten

Foto: Annette von Einem


"Modevärlden en stor källa till inspiration"


Den internationellt kända blomsterdesignern Annette von Einem medverkar under Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero 24-26 augusti.

Sofias bro och slottstrappan dekoreras av Anette och på lördag och söndag klockan 12.00 och 15.00 bjuds det på en spektakulär bukettshow till musik framför slottet. I Vinhuset öppnar hon sin butik och håller workshopar i blomsterbindning.

Vilken är den tydligaste blomstertrenden enligt dig?
– Just nu är det vilda buketter av blommor i vackra färger. De kan vara plockade i dikeskanten eller utvalda en och en i den lokala blomsterbutiken. Jag väljer blommor med form och attityd, som den vackra clematisen. De är så lätta och fina vilket passar bra i den skira sommarbuketten. Jag tar alltid bort de gröna bladen så att blommorna får träda fram och mixar gärna med olika gräs och ax. Vi kan också se trenden med grafiska plantor och plantor på klump med markanta former och uttryck. Tänk peperonia, fingerphilodendron, geranium, stora palmer och liknande krukväxter.

Varifrån får du din inspiration?
– Designers världen över inspirerar varandra via sociala medier och i blomsterbranschen delar vi gärna våra senaste verk med varandra. Modevärlden en stor källa till inspiration. Jag kan bli megainspirerad av en plissering, en yta eller ett mönster, men jag kan också samla idéer när jag går en sväng på Ikea eller handlar kvällsmat. Det är otrolig vad man kan hitta på med en påse piprensare…

Det är tredje året du deltar på Den stora trädgårdsfesten. Vad betyder samarbetet med Sofiero för dig?
– Det är en stor glädje och ära att arbeta i den vackra parken. Sofiero slottsträdgård är en mycket inspirerande plats, och det är spännande att jobba med blomsterdesign utomhus. Jag njuter av dagarna på Sofiero och älskar kontakten med parkens besökare.

Vad: Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero
Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg
När: 24-26 augusti kl. 10-18

sofiero.se/event/den-stora-tradgardsfesten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.