fredag 15 december 2017

Julstaden Göteborg - Trädgården är öppen! - Missa inte Trädgårdsföreningens Palmhus

Fireflies.

Under den mörkaste delen av året, mellan 10 november och 21 januari visas konstnären Bruce Munros installationer för första gången i Sverige. I ljusutställningen LIGHT kan man se hans skapelser i symbios med den frodiga växtligheten i Trädgårdsföreningens Palmhus.

Bruce Munro - Konstnär som speglar sin omvärld

Den brittiske konstnären Bruce Munro är främst känd för sina stora ljusinstallationer där han bland annat jobbar med fiberoptik, LED lampor, digital projektion och olika lysande objekt. Bruce Munros installationer växer fram ur hans skissböcker där intryck från musik, litteratur, vetenskap och omvärlden blir referenser, teman och idéer.

Bruce Munro har tidigare ställt ut på bland annat Victoria and Albert Museum i London, på Guggenheim museet i New York och vid Uluru (Ayers Rock) i Australien.

Palmhuset lyses upp

Utställningen i Trädgårdsföreningen består av sex olika ljusinstallationer som visas i Palmhuset:
Eden Blooms är som stora lysande blomkronor som hänger
i entrén till Palmhuset.

Fireflies är små källor av ljus med tusentals ljuspunkter som glimrar bland växterna i Tropikhuset.

Reflections
är fyra ljudsatta ljusanimationer som projicieras mot grusgångarna inne i Medelhavshuset.

Time and Again vill illustrera hur vi rör oss genom tid och består av stora rostfria skivor, graverade med evighetssymbolen och morsekoden för C som också representerar ljusets hastighet. En av dessa skivor flyter i dammen i Vattenhuset.

Temperate Zone är skulpturer inspirerade av indianerna i Sonoraöknen som för hundratals år seden använde en inhemsk typ av luftkonditionering i form av perforerade lergodskrukor. Med Temperate Zones isigt ljussatta skulpturer vill Munro skapa en avslappnad plats i Kameliahuset för möten mellan människor.

Lightning Storm Med hjälp av ett 12-voltsbatteri, elstängsel och ett dåligt lysrör får åskvädret liv i Palmhusets mittskepp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.