torsdag 14 december 2017

FILM: Disney och 20th Century Fox går samman

Fox och Disney slår samman sina påsar!
Två av Hollywoods största studios går samman i en historisk affär.

I morse amerikansk tid blev det klart att The Walt Disney Co. kommer köpa filmstudion 20th Century Fox och flera andra tv-kanaler och företag som ingår i Rupert Murdochs mediekoncern. Variety berättar att Disney-chefen Bob Iger har förlängt sitt kontrakt fram till år 2021, för att övervaka affären.

Prislappen? 52,4 miljarder dollar, eller ungefär 450 miljarder svenska kronor.

Disney, som på senare år slukat stora företag som Marvel, Pixar och Lucasfilm, stärker därmed ytterligare sin maktposition i Hollywood och nöjesvärlden.

Affären kan dock få spännande resultat för alla fanboys och fangirls som hoppats på en sammanslagning mellan Fox-ägda superhjältar (exempelvis X-Men) och de som ingår i Marvels filmuniversum (som Avengers).

Kommer Hugh Jackman tillbaka som Wolverine? Efter sitt farväl i Logan? Han nämnde att en film där han Wolverine fick agera mot Hulken kunde locka honom tillbaka till rollen ...

Deadpool kommer fortfarande att vara barnförbjuden (och utan Wolverine) och Fox stora succé Star Wars är redan en Disneyprodukt.

Nya franchisen som Kenneth Branagh startat för Fox med Mordet på Orientexpressen kommer också nu att ingå i Disney-stallet. Som så mycket annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.