torsdag 7 december 2017

2018 - uppföljarnas år på biograferna


27 storfilmer får uppföljare år 2018

Insidious, Jurassic World, Deadpool och "Mamma Mia! är bara några av storfilmerna som får uppföljare under bioåret 2018.

Nyckeln till framgång stavas uppföljare - i alla fall när det gäller många Hollywood blockbusters. Många populära blockbusters får en fortsättning och biokalendern år 2018 är full av dem!
 
 
Pitch Perfect 3 - 3 januari 2018
Efter deras seger vid världsmästerskapet återförenas Bellas för en sista sångtävling på en utländsk turné, men möter en grupp som använder både instrument och röster.
 
 
Insidious: The Last Key - 5 januari 2018
"Spökdoktorn" Elise Rainier står inför sin mest fruktansvärda och personliga hemsökelse hittills, denna gång i sitt eget familjehem. Fjärde delen i den populära skräckserien.
 
 
Maze Runner: The Death Cure - 26 januari 2018
"Maze Runner"-trilogin har kommit till sitt slut. Thomas kastar sig ut på ett nytt uppdrag för att finna ett botemedel till den dödliga sjukdomen som kallas "Flare".
 
 
Untitled Cloverfield Movie - 9 februari 2018
När ett vetenskapligt experiment ombord på en rymdstation får oväntade resultat, befinner sig astronauterna helt isolerade. Efter sin hemska upptäckt måste rymdstationens besättning slåss för att överleva. Tredje filmen det så kallade "Cloverfield-universumet".
 
 
Fifty Shades Freed - 9 februari 2018
Den tredje delen i "Fifty Shades of Grey"-trilogin där vi ser mer av Anastasia och Christians heta äventyr.
 
 
Avengers: Infinity War - 25 april 2018
Alla superhjältar i Marvels universum slår sig samman mot deras största hot hittills. Bröderna Russo ("Captain America: Civil War") står för regin, och denna gång är också Guardians of the Galaxy-gänget ombord för att bekämpa Thanos.
 
 
Pacific Rim: Uprising - 25 maj 2018
Jake Pentecost slår ihop sig med Mako Mori för att leda en ny generation av Jaeger-piloter, däribland hans rival Lambert och 15-åriga hackern Amara, mot ett nytt och större Kaiju-hot.
 
 
Sherlock Gnomes - våren 2018
Gnomeo och Julia rekryterar den kände dektetiven Sherlock Gnomes, för att undersöka det mystiska försvinnandet av andra trädgårdsdekorationer. Animerat med röster av Emily Blunt, James McAvoy och Johnny Depp.
 
 
Deadpool 2 - 1 juni 2018
Efter att ha överlevt en nära-döden-upplevelse, kämpar en sliten cafeteria-kock (Wade Wilson) för att uppfylla sin dröm om att bli Mayberrys hetaste bartender samtidigt som han lär sig att hantera förlusten av sina smaklökar. Ja, så lyder iallafall den officiella handlingen till actionkomedin "Deadpool 2", som man kanske får ta med en nypa salt.
 
 
Bryce Dallas Howard, Chris Pratt och även Jeff Goldblum tillbaka för att ännu en gång ta sig an dinosaurierna i parken. "Jurassic World" blev en av tidernas mest framgångsrika biofilmer. Den här gången står J.A. Bayona ("A Monster Calls") för regin.
 
 
Ocean’s Eight - 27 juni 2018
En spinoff till "Ocean's Eleven"-trilogin. Debbie Ocean samlar ett nytt gäng för att försöka sig på en omöjlig kupp på New York Citys årliga Met Gala. Stjärnspäckat med bland andra Sandra Bullock, Cate Blanchett och Anne Hathaway.
 
 
Ant-Man and the Wasp - 4 juli 2018
Mer från Marvel. När Scott Lang balanserar att både vara en superhjälte och en pappa, kommer Hope och Dr. Hank Pym med ett brådskande nytt uppdrag. Ant-Man får kämpa ihop med The Wasp för att avslöja hemligheter från det förflutna.
 
 
The Purge: The Island - 6 juli 2018
Fjärde skräckfilmen i serien är en prequel som kommer att fokusera på händelserna som ledde fram till den allra första Purge-natten.
 
 
Mavis överraskar pappa Dracula med en familjetur på en lyxig monster-kryssning, så han kan ta semester från att erbjuda alla andra semester på hotellet. Adam Sandler lånar åter ut sin röst.
 
 
Alla är samlade igen i uppföljaren till den musikaliska komedin från 2008. Här utlovas fler ABBA-hits och såklart alla favoriter i repris när Meryl Streep åter leder en dansande ensemble.
 
 
Mission: Impossible 6 - 3 augusti 2018
Ethan Hunt accepterar ännu ett uppdrag och utför det omöjliga. Rebecca Ferguson är tillbaka i rollen som Ilsa, och Henry Cavill har en stor roll i action-uppföljaren.
 
 
Equalizer 2 - 24 augusti 2018
Denzel Washington är tillbaka som The Equalizer i uppföljaren från 2014.
 
 
Superhjältarna 2 - 31 augusti 2018
Bob lämnas för att ta hand om Jack-Jack medan Helen är ute och räddar världen, när Pixars äventyrsfilm "Superhjältarna" från 2004 får en mycket försenad men efterlängtad fortsättning.
 
 
Soldado - sommaren 2018
Uppföljaren till Denis Villeneuves "Sicario" fokuserar på det eskalerande kriget mot droger längs gränsen mellan USA och Mexiko. John Brolin och Matthew Modine spelar huvudrollerna, bakom kameran står Stefano Sollima ("Suburra").
 
 
Goosebumps: Horrorland - 28 september 2018
Författaren R. L. Stine är tillbaka för möta ännu fler demoner. Familjevänlig rysare med Jack Black i huvudrollen.
 
 
Johnny English 3 - 12 oktober 2018
Den stilige Johnny English (Rowan Atkinson) återvänder för att rädda världen igen, sju år efter den förra filmen. Bondbruden Olga Kurylenko har också en roll.
 
 
The Girl in the Spider’s Web - 19 oktober 2018
Ytterligare en tagning på den svenska succén. Den unga datorhackern Lisbeth Salander och journalisten Mikael Blomkvist befinner sig i ett nät av spioner, cyberkriminella och korrupta regeringschefer, i Hollywoods filmatisering av boken "Det som inte dödar oss".
 
 
X-Men: Dark Phoenix - 2 november 2018
Jean Grey börjar utveckla otroliga krafter som korrumperar och förvandlar henne till Dark Phoenix. Nu måste X-Men bestämma sig om en gruppmedlems liv är värt mer än alla människor på jorden.
 
 
Andra delen i Harry Potter-universumet som följer Newt Scamanders äventyr. Uppföljaren till J.K. Rowlings "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" ska utspela sig mestadels i Paris.
 
 
Mary Poppins kommer tillbaka - 25 december 2018
Disney-klassikern "Mary Poppins" från 1964 får en uppföljare, mer än 50 år senare. I ett deprimerat London besöks Jane och Michael Banks, tillsammans med Michaels tre barn, av den gåtafulla Mary Poppins (Emily Blunt) efter en tragisk förlust.
 
 
Disenchanted - 2018
Tio år efter hennes "levde lycklig i alla sina dagar"-slut i Disney-filmen "Förtrollad" ifrågasätter Giselle (Amy Adams) sin lycka. Oavsiktligt vänds livet för kärleksparet i den verkliga världen upp och ner.
 
 
Någon gång under nästa år ska vi också få återse nazisterna som gömt sig på månen sedan andra världskrigets slut. Finske Timo Vuorensola är tillbaka med en uppföljare till den skruvade sci-fi-filmen "Iron Sky".

Sist men inte minst ... i Avatar 2 gör Jennifer Lawrence ännu en blåtonad roll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.