söndag 24 december 2017

Jul på Liseberg - Upplev sagan! Julkaniner, Nötknäpparen, Madicken och Julbodarna!

Liseberg - resmålet för alla som vill äta karamell och åka karusell och fröjdas hela dagen och se en Ishow!


Liseberg är det självklara  resmålet för alla som vill äta karamell och åka karusell och fröjdas hela dagen och se en isshow!

I år har jul på Liseberg ett charmigt sagotema och årets isbalett är sagornas saga - Nötknäpparen!

Det råkar också vara nästa års stora julfilm från Disney, men redan nu kan man se den som isshow. En halvtimme med klassisk musik, sanslöst duktiga isdansare och en speldosa, uppbyggd enkom för den här julen.

Gillar du snögubbar så får du ditt lystmäte på Liseberg - de är givetvis inte av äkta snö (det är för varmt för det) men de är många, de är roliga och de dyker upp lite varstans. Favoriten: den som ligger och guppar på vattnet och ser ut att vara på sommarsemester! Ungefär som snögubben Olav som sjunger hur mycket han längtar efter sommaren.

Julstämning på Lisebergsteatern med Madicken på Junibacken.

Missa inte Madicken på Junibacken - årets föreställning på Lisebergsteatern - om du har turen att få tag på biljetter! Det är en fartfylld och musikalisk föreställning som är rolig och sorglig om vartannat och som passar för alla åldrar.

Nötknäpparen behövs det däremot inga biljetter till, det räcker att vara på plats i god tid till 19.00 för att njuta.

Och 20.00 är det dags för ljus-och fyrverkerishowen En vintersaga! Korta, intensiva minuter, men vilken WOW-effekt.

Julkaninen Julius kom,sågs och segrade!!! Barn älskar den vita kaninen och önskar sig en Julius i julklapp.
Här syns Julius göra segertecken omgiven av leksaksversioner av sig själv i kaninbutiken.

Varje dag finns också två kaninshower att gå på ... Snurriga snören och prassliga paket. Här kan man bland annat få se en kanin i hög hatt trolla ... fast han trollar inte fram kaniner, utan en människa!

Och alla vet ju att kaniner är gröna, i alla fall på Liseberg, men i år introduceras Julius en vit(!) kanin som blir en ny favorit.

Barn som får krama Julius i kaninbutiken vill inte gärna lämna kaninen - han är mer populär är Jultomten!

Det ska vara mandel i gröten ...

Apråopå tomten, man kan inte lita på att tomten ska fixa alla klappar och all julmat ... Men på Liseberg finns det gott om bodar med äkta hantverk och julmat av alla de slag. Populärast är Bräutigaums marsipan och de brända mandlarna. Klassiskt gå-på-marknad-godis. Glögg och pepparkaka och varm choklad drar också långa köer. Men det finns även gott om bodar med "riktig mat" som inte är söt - som kött, ost, korv, fisk och bröd.

Favorit: Hårdbröd från Lillhärdal i Härjedalen!

En annan favorit är alpackaull - mjukt, varmt och mysigt. Tyvärr får man inte köpa de fina små alpackafåren, de är bara till skylt! (Gjorda av alpackaull - givetvis!)De vanliga attraktionerna på Liseberg finns så klart också, som chokladhjul och karuseller. Här kan man göra precis som i julsången: "Äta karamell och åka karusell och fröjdas hela dagen uti Nora!" Fast byt ut Nora mot Liseberg i sångtexten!

Jul på Liseberg 2017 är öppet 17-19, 24-26 och 30 november
samt 1-3, 5-10, 12-23 och 26-30 december.


26-30 december kan man få sig en lektion av proffsen i hur man åker lika snyggt som de gör i Nötknäpparen! Man kan ta med sig skridskor eller hyra på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.