tisdag 5 december 2017

FILM: All I Want for Christmas Is You - En Hunderbar film på alla sätt!


Mariah Carrey som barn ... Gissa vad som står på önskelistan? (Ledtråd: kolla in gosedjuren i bokhyllan!)

Okej, man kan göra film av seriealbum, man kan göra film av bästsäljande romaner, man kan göra film av en Disneyworld-attraktion ... Men kan man göra en hel långfilm en poplåt?

Svaret är tveklöst JA - i alla fall när det gäller Mariah Careys All I want for Christmas is You - och You:et i låten visar sig vara världens sötaste Jack Russell valp! Call it puppy love ... Men det här är årets charmigaste julfilm!
Mariah medverkar själv i filmen, som filmens berättare och manusförfattare, och hon sjunger fyra låtar under filmens gång!
Så HÄR söt är hundvalpen ... direkt innan den kräks vid sängen!

All I want for Christmas is You har tidigare blivit en barnbok, och handlingen baserar sig på den barnboken. 

Lilla Mariah vill ha en hundvalp, och för att få den efterlängtade hundvalpen måste hon bevisa att hon är ansvarsfull och kan vara hundvakt till en busig jack russell terrier. Det är lättare sagt än gjort!
Jack förstör det mesta, men han får också Mariah att slappna av och inse att hon själv kan vara busigare, och strunta i regler och förordningar och inte eftersträva att vara perfekt hela tiden.

Jack är en typisk hund - det är inga överdrifter i filmen, hundvalpar tuggar på allt, förstör allt, kan äta upp vad som helst, de blir sjuka och kräks när som helst (här: mitt under en modevising!) och det tar tid att få dem rumsrena ... och Mariah får städa upp en hel del kiss och bajs inomhus.
Och så ska valpen ut i ur och skur, och ibland springer den bort ...

Filmen finns på DVD och BD. Svenskt tal & text.
Vad som är bra är självklart hunden, ja, alla hundarna i filmen med sina olika personligheter, och så det juliga soundtracket och att alla generationer är respresenterade. Mariah har två små syskon, så de minsta barnen har någon att identifiera sig med (lillsyrran som vill hjälpa till och ser upp till storasyster men som oftast är i vägen är så typiskt en lillsyrra!) Sedan finns föräldrarna och två mycket roliga "gamlingar" farmor och farfar. De är bäst och roligast i hela filmen!

Typiskt amerikanskt: denna tävling med att juldekorera i trädgården så pass mycket att NKs julskyltning kommer i skymundan!

Annars är det mesta väldigt allmängiltigt - och alla hundägare kommer att känna igen sig!

Många barn och familjefilmer är för "vuxna" för att barnen ska förstå något av skämten och för skrikiga och bjäbbiga för att föräldrarna ska stå ut ... men All I Want for Chritmas is You är perfekt. Aldrig några överdrivna jakter och påklistrat skrikande, och inte en massa blinkningar över huvudet på ungarna med vuxna skämt och "minns ni 80-talet" grejor. Det här är en film so alla barn kommer att älska, i synnerhet de som älskar hundar, och som alla vuxna glatt kan titta på utan att få huvudvärk.
Och soundtracket ... det sitter som en smäck! Mariah Carrey kan det där med jul.

Mariah har nu 7 stycken jack russell terriers.

Tomten måste ha tyckt att hon är snäll - han gav henne inte bara EN valp i verkligheten!

Mariah Carrey i musikvideon för All I want for Christmas is You!
Medverkande  kändisar (röster) i filmen är Breanna Yde (käöns från School of Rock) som den unga Mariah, Henry Winkler och Lacey Chabert och så Maraiah Carrey själv som berättar och sjunger
All I Want for Christmas is You,  Lil Snowman, Christmas Time is in the Air Again, och Miss You Most (At Christmas Time).

Vilken bra barnbok! Vilken bra familjefilm! Vilket bra soundtrack!

Soundtracket finns också ute nu, det är en riktigt bra julskiva!

Mariah klarar skivan! 

VINN!


Filmen på BD och soundtracket på CD!
(2 BD och 2 CD lottas ut)

Maila in svaret på en enkel fråga:
VILKEN hundras är hundvalpen Jack i filmen?
till bokpanda@gmail.com

Ämne: VINN Mariah
Före den 20 december.
Lycka till!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.