måndag 20 oktober 2014

Svensson-varianten av Familjen Addams är tillbaka i en uppföljare!

Monstret vid Örnklippan:

Svensson-varianten av Familjen Addams är tillbaka i en uppföljare!

en snällare version av Familjen Addamsen snällare version av Familjen AddamsAmanda Hellberg
Monstret vid Örnklippan
Serie: Villa Månskuggas mysterier (del 2)
Bonnier Carlsen

“Örnklippan är karg och vindpinad. Ena sidan stupar rakt ner i en djup ravin. Det är en fin plats. Medan syskonen Skrämsson hjälps åt att resa tältet och se till att det sitter ordentligt fast spricker himlen upp en aning.”
Hedvig och två av hennes syskon, tvillingarna Aron och Nora, är ute på utflykt. Aron och Nora har namn gjorda av samma bokstäver och de är också väldigt svåra att skilja från varandra. De vill gärna vilja visa sig modiga framför sin lillasyster, men Hedvig är inte så lättskrämd av sig, så när de faktiskt träffar ett stort monster vid örnklippan blir det Hedvig som blir kompis med monstret --- och sedan räddar monstret livet på Aron, mot att bli den mutad med barnens medhavda matsäck. Liksom draken i Bamse är monstret ett matvrak och ganska lätt att tämja när den väl är mätt. Mest av allt ser deras nya monster husdjur ut som en vombat, och så gäller det bara att övertala mamma och pappa att få behålla deras nya vän när de kommer hem …
Det här är bok två om Familjen Skrämsson som bor i Villa Månskugga, en del av serien Mer att läsa för unga läsare. Författaren Amanda Hellberg är mest känd för de paranormala deckarna med Maja Grå i huvudrollen (Forum förlag).
Det här är som en yngre och snällare version av Familjen Addams. Ju mer vi är tillsammans, ju spöklikare vi bli!
Boken är en del av Bonnier Carlsens Mer att läsa serie, med den lilla ugglan som symbol, och rekommenderad ålder är 6-9 år.

Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.