lördag 4 oktober 2014

FILM/TV: Once Upon a Time säsong 3 - nya komplikationer kring Storybrooke

 

 Once Upon a Time: äpplen, skurkar och hjältar!

Once Upon a Time: äpplen, skurkar och hjältar!


En ny magisk säsong med Once Upon a Time förgyller nu vår höst. Här finns inga enkla lösningar bara nya komplikationer.
När en förtrollning bryts så dröjer det inte länge förrän en ny, ondskefull förbannelse uppstår och skapar ännu mer kaos.

I slutet av säsong två räddades lille Henry från Peter Pan, en av skurkarna i serien. Men Peter Pan lyckades med en ny förbannelse och ett år efteråt bor mamma Emma och sonen Henry i New York utan att minnas det förflutna. Ända tills den dag Hook dyker upp med en magisk trolldryck som ger Emma minnet tillbaka. Ännu en gång måste “The Savior” återvända till Storybrooke då en legendarisk skurk planerar en gruvlig hämnd på staden och dess invånare.

#Save Henry - del ett av säsong treav dramat Once Upon a Time
Nya karaktärer som introduceras i säsongen inkluderar antagonisterna Peter Pan och "the Wicked Witch of the West", men även Tinker Bell, sjöjungfrun Ariel, Prince Eric, Ursula, Medusa, Rapunzel, Lumiere, the Wizard of Oz, Glinda the Good Witch, the Good Witch of the North, the Witch of the East, Dorothy Gale, Blackbeard och Elsa.Elsa är förmodligen den karaktär som flest barn känner igen nu, eftersom hon var huvudperson i Frost. I Frost är Elsa en godhjärtad men missförstådd karaktär, som av misstag fryser det mesta hon kommer i kontakt med, och hon räddas av sin lillasyster. I Once Upon a Time introduceras hon som ett stort hot, så pass stort att till och med Rumpelstiltskin är rädd för henne.

Ja, det kommer att bli en säsong fyra med nya magiska komplikationer.


Säsong tre kan delas upp i två delar, ett med Peter Pan som huvudskurk och ett med "the Wicked Witch of the West" som huvudskurk. Sagohistorien har knappast någon brist på skurkar, vilket innebär att manusförfattarna kan indroducera i stort sett hur många hot som helst mot Storybrooke.

Nya tider, nya skurkar. The Wicked Witch of the West kommer flygande i del två av säsong tre av Once Upon a Time.
Kärnan i hela alltet är dock ett familjedrama: Snövit och Prince Charming måste hålla ihop, det är kärnhuset i motståndet, Emma är deras barn, den förutspådde räddaren, och Henry, Snövits barnbarn (Emmas son) är som alltid lillgammal och smart. Och han är adopterad av en av de onda karaktärerna, Snövits onda styvmoder, och hans farfar visar sig vara en av de första onda antagonisterna, Rumpelstiltskin. Rumpel har dock genom säsongerna blivit trevligare, genom sin "Skönheten och Odjuret" kärlek till Belle och genom kärleken till sonsonen.

 
Men eftersom tidsresor är vanliga i Once Upon a Time, kan man inte lita på att par som en gång "fått varandra" kommer att få leva "happily ever after"!Mer än en gång måste Emma kämpa för att Snövit och Charming ska få varandra --- för annars kommer hon själv och Henry inte ens att finnas till ...

Once Upon a Time innehåller över 15 timmars magi, och massor av magiskt bonusmaterial.Titel: Once Upon a Time season 3
Medverkande: Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison, Lana Parrilla, Josh Dallas, Jared Gilmore
Robert Carlyle, Emilie de Ravin
USA, 2013
Walt Disney Studios Home Entertainment
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.