måndag 6 oktober 2014

Nikkis dagbok #3 - Berättelser om en (inte så) talangfull popstjärna


Nikkis dagbok #3 - Berättelser om en (inte så) talangfull popstjärna

- Nya hemligheter och lögner med världens roligaste tönt!
 

Nikki som popstjärna!
 

 

Rachel Renée Russel

Nikkis dagbok #3 - Berättelser om en (inte så) talangfull popstjärna

Serie: Nikkis dagbok

Originaltitel: Dork Diaries: Tales from a Not-So-Talented Pop Star

Översättning: Ylva Stålmarck

Modernista

 

 

 

Berättelser om en (inte så) talangfull popstjärna är den tredje dagboken från den produktiva Nikki, seriens självutnämnda tönt, och trean tar vid där Halloweenfesten i tvåan slutade. Finns det några  fler problem för Nikki att ta itu med?! Ja, det finns det! Hennes hemlighet, varför hon fick börja på den fina skolan WCD, hotar att läcka ut. För att skydda sin ursprungliga hemlighet är Nikki snart intrasslad i ett komplicerat nät av nya hemligheter och lögner.

 

Stipendium för skadedjursbekämpning

 

“Jag fick börja i den här fina skolan bara för att min pappa fixade ett stipendium åt mig, som en del av hans skadedjursbekämpningskontrakt!” avslöjar Nikki i sin dagbok.

 

Det hela är så pinsamt, tycker Nikki, att hon inte ens har berättat det för sina bästa vänner, Chloe och Zoey, och Brandon …

 

Problemet är att det nu verkar dyka upp ohyra överallt på skolan. Snart kommer skolan inte längre att vara en pappa-fri-zon. Nikkis pappa kommer att dra in, som en  medlem i Ghostbusters, med sin fånga-skadedjur-utrustning på  ryggen och dånande discomusik, och han kommer att dansa runt i skolan och jaga små kryp … Och bilen med den stora kackerlackan på taket kommer att stå parkerad framför skolan och pappa kommer säkert att säga “Hej Nikki” eller något annat lika pinsamt!

 

 

Den pinsamma pappan måste stoppas

 

Det hela är för pinsamt för att tänka på, så Nikki berättar för rektorn att hennes pappa inte längre kan ta hand om skadedjursbekämpningen på skolan, för han har för mycket att göra.

 

När meddelandet om det indragna stipendiet kommer som ett brev på posten, inser Nikki att hon måste vinna talangjakten för att få ett nytt stipendium för att få gå kvar på sin älskade skola och fortsätta att vara med Chloe och Zoey och Brandon …

 

Felet är bara att Nikkis ärkerival i skolan ,MacKenzie Hollister, också har tänkt sig att vinna. Och hon har värvat skolans bästa dansare till sitt nummer, nämligen Chloe och Zoey. Hon har även lagt beslag på de bästa musikerna och till och med splittrat skolans bästa band, för att minska konkurrensen.

 

Utan vänner, musiker eller dansare är det svårt att komma med ett vinnande nummer. Men Nikki är inte den som ger upp i första taget. Det är som bekant alltid mörkast före gryningen.

 

Serier, illustrationer och kul kommentarer

 

Hela boken är full av helfestliga teckningar och seriestrippar.

 

Nikkis dagbok är som en 2.0 version av Dagbok för alla mina fans. Lite roligare, lite vassare och med många fler tjejer i huvudrollerna. För “middle school” är ju ett helvete för alla töntar, inte bara för killar, och även tjej-töntar måste få ta plats, i litteraturen så väl som i verkliga livet.

 

Bokens författare och illustratör Rachel Renée Russel beskriver sig själv som en obotlig tönt, och råder alla att komma i kontakt med sin inre töntighet och bejaka den. Man för ett roligare liv på så sätt! Hon har två döttrar som har överlevt middle school, en Yorkshire terrier som bombarderar henne med mjukisdjur när hon skriver och hon är stolt ägare till en massa lila blommor och en mikrovågsugn hon gjort av glasspinnar, klister och glitter.

 

Serien Nikkis dagbok är som en serie av humorpärlor. Filmrättigheterna är sålda och böckerna har redan sålt i 15 miljoner exemplar!

 

Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.