måndag 27 oktober 2014

Gevär säljes p.g.a. dödsfall


David Batra med sin förläggare från Forum. Foto Belinda GrahamDavid Batra med sin förläggare från Forum. Foto Belinda GrahamEn skånsk indier som blev en annorlunda typ av läkare (och som samlar på andra lappar än recept)

David BatraGevär säljes p.g.a. dödsfallForum
David Batra konstaterar att han är en skånsk indier. Folk skrattar, fast det uppenbarligen är alldeles sant. Det hörs ju att han är från Skåne. Och på så sätt är han en minoritetsgrupp. Det finns inte så många skåningar i världen. Inte så många som indier i alla fall. Men om man kollar in gruppen komiker … då finns det fler roliga skåningar där än i någon annan minoritetsgrupp. Men det innebär ändå inte att komikern alltid är stolt över sitt yrkesval.
David Batras pappa är indier och läkare och det var tänkt att sonen också i första hand skulle bli hjärnkirurg. I andra hand kunde vanlig läkare duga och i tredje hand kunde det gå an att ha en ingenjör i familjen. Något fint att skriva hem om. David Batras sjukhuskarriär sträckte sig så långt som till att blanda saft till blivande mammor en sommar när han som sjuttonåring hade ett sommarjobb inom vården. Under tiden på Lunds universitet började han med “stand up comedy” --- och hittade sitt kall i livet. Stackars pappa. Han undrade vad han skulle skriva hem till folk i Indien. Vad skulle folk tycka?!
“Folk kommer att skratta åt dig!” förutspådde pappan. Javisst, men det var liksom det som var meningen!
Under ett tjugo minuters uppträdande på Bokmässan i Göteborg är det bara att konstatera att man aldrig har hört folk skratta så mycket. Detta “folk” inkluderar David Batras förläggare från Forum förlag, och han måste väl kunna allt i boken utantill vid det här laget?!
Gevär säljes på grund av dödsfall är en bok som är full av vansinniga (men helt sanna) annonser, men det är Batras behandling av dem som förvandlar dem till komikerguld.
Liksom alla ”lappar” som han samlat på genom åren.
Det är bara att konstatera att David Batra ändå på sitt sätt blev läkare, precis som hans far ville. Den bästa medicinen är ju ett gott skratt som förlänger livet och den medicinen delar ju David Batra ut med en hastighet som skulle göra det besparingsbenägna landstinget grön av avund. “Läkare i skratt” behövs också, inte bara läkare i kirurgi eller läkare i neurologi.
Det kan pappa Batra ta och skriva till släkten i Indien. Med stolthet i pennan!
Förresten, det är väl också fint att vara författare?! Fast David Batra får verkligen jobba på sin autograf. Den är på tok för läslig för en framgångsrik läkare i skratt!

Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.