måndag 20 oktober 2014

FILM: Bad Neighbours


 
 

”När Mac och Kelly upptäcker att deras nya grannar är ingen annan än en studentförening – ledd av karismatiska ordföranden Teddy Sanders – försöker de spela med och göra det bästa av en svår situation. Men när föreningens fester blir alltmer episka, börjar båda sidor av staketet att försvara sin mark. När grannarnas försök att bräcka varandra med hänsynslösa sabotage utmynnar det i ett krig av historiska mått, där antingen universitetsungdomarna sparkas ut från kvarteret eller att de nygifta helt tappar vettet.”

 

Något oförklarligt störs INGEN på hela gatan av att studentföreningen festar hela nätterna. Har  ingen annan utom Mac ett jobb att gå till eller bebisar eller hundar som störs av oväsendet? Är det ingen annan som retar sig på att värdet på deras hus HALVERAS pga. att det finns en festande studentförening på gatan?

 

Tydligen inte. Mac och Kelly får själv ta upp striden med Teddy. Det är faktiskt Kelly som kommer på hur de ska få killarna därifrån … Först ska man så split mellan Teddy och hans bäste vän (spelade av Zac Ephron och Dave Franco) och sedan går manin för dödsstöten …

 

Fyra månader senare är fejden helt glömd och alla är sams och kompisar igen.

 

Mac och Kelly (Spelade av Seth Rogen och Rose Byrne) vill gärna vara unga och hippa igen, men samtidigt vill de sova på nätterna. Livet som småbarnsförälder innebär att man är ständigt trött.

Det något ologiska är att Zac Ephron och Dave Franco ser lika gamla ut som Seth och Rose --- likaså resten av de ”unga” killarna.

 

I framtiden kommer Bad Neighbours säkert att diskuteras av filmvetare när det gäller ”male nudity” på film --- hur kommer det sig att alla scener där Seth Rogen är avklädd ska vara pinsamma och töntiga (dvs. publiken väntas skratta) och alla scener där Zac Ephron är avklädd ska vara sexiga och visa upp ”a male object”?

 

På slutet står de två, Seth och Zac, topless, sida vid sida och ska göra jeansreklam.

”You make the store more accessible” säger Zacs karaktär till Seths.

 

Visst. Världens sexigaste jeans kan inte förvandla köparen till Zac. Men vill någon bli förvandlad till Seth i hans relax-modell?

Det är det som är frågan, som ska säljas.
 
Regi:Nicholas Stoller
Titel: Bad Neighbours
Medverkande:Seth Rogen Rose Byrne Zac Efron
Dave Franco
USA, 2014
Universal Sony Pictures Home Entertainment

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.