måndag 20 oktober 2014

FILM: A Million Ways to Die in the West

Massor av får ...

Titel: A Million Ways to Die in the West
Regi: Seth MacFarlane
Medverkande: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Liam Neeson, Neil Patrick Harris, Amanda Seyfried m.fl.
USA, 2014 (116 min)
Universal

Om man själv regisserar och producerar och spelar huvudrollen kan man ju alltid låtsas att man är den typen som Charlize Theron och Amanda Seyfried skulle slåss om. Annars ... nej. Seth MacFarlane är inte speciellt rolig som anakronistisk fårbonde, som klagar på att det är en hemsk tid de lever i.

OM slutkontentan hade blivit att man kan klara sig genom att snacka istället för att skjuta ihjäl folk, i alla fall om man pratar så fort som Seth, hade det kunnat ha blivit lite kul. Som när Michael J Fox gör om det förflutna i Back to the Future. Ja, och det finns referenser till den filmen här!

Men det slutar snopet med att Albert Stark (Seth) skjuter ihjäl Annas (Charlizes) äkta man, en skurk i svart hatt (vilken överraskning!) spelad av Liam Neeson, och blir hjältepå köpet, och kan köpa ännu fler får ...
Alltså: man kan inte ändra på sin samtid, man kan bara bli som den!

Det finns roliga bitar i filmen, som när Seth, i sin roll som Albert Stark, sitter på saloonen och håller en monolog om vilken fruktansvärd tid de lever i: "Everything that isn't you wants to kill you!" --- revolvermän, farliga djur, sjukdomar, vädret ...
Denna typ av smått anakronistiska scener dyker upp här och där, som när Albert Stark beklagar sig över att stadens barn får koncentrationssvårigheter om de bara ska hålla på med sina tunnband hela dagarna.

Fåren är däremot roliga. Man får ha roligt med får ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.