måndag 11 augusti 2014

FILM: Mupparna most wanted --- Underhållning av högsta klass
Världens sötaste Muppar är tillbaka ... och nu vankas det bröllop för Miss Piggy!
Men vem gifter hon sig med ... är det verkligen Kermit?!
 
 
Regi: James Bobin
Muppets most wanted
Två grodor är dubbelt trubbel ...
Walt Disney Studios Home Entertainment

 

I "Muppets most wanted" har inte gått samma väg som många andra barn- och familjefilmer att bli helt animerade eller att överutbyttja CGI och "green screen". Mupparna är sina vanliga gamla dockjag i samma vanliga gamla gäng: Kermit, Miss Piggy, Gonzo, Fozzie Bear, Animal, Svenske kocken, Walter ...

"Muppets most wanted" börjar med en riktig showstopper, ett härligt medryckande, kitchigt och självironiskt sångnummer om att varje film måste få sin "uppföljare", men sedan rättar sig en av mupparna och säger att detta ju är den sjunde filmen i ordningen. Men trötta, det är inte Mupparna. De sjunger, dansar och rör sig bättre än någonsin förr. Det är full fart på sång- och dansnumren och gästinsatser av stjärnor som Christoph Waltz, Lady Gaga, Tony Bennett, Sean Combs, Salma Hayek, Ray Liotta, Frank Langella, Céline Dion och många, många fler i mindre och större roller. Dion är förresten Miss Piggys "fairy godmother". Waltz får dansa vals med en jättestor mupp.
Den svenske kocken gör en parodi på det sjunde inseglet.
Gonzo vill göra "Gonzo with the Wind".

De stora "människorollerna" har gått till Ricky Gervais, Tina Fey och Ty Burell.

Den nya managern Dominic Badguy – namnet säger en del för tittarna, fast inte för mupparna – spelas av en listig, smilande Ricky Gervais. Han lyckas manövrera ut Kermit som teaterchef. Sedan tar han in sin kumpan i brott: Kermitkopian Constantine. Den onda grodan med ett övermålat födelsemärke bryter på ryska, men de flesta av mupparna är för överväldigade av sina framgångar under Dominics ledning för att säga emot.

En groda för mycket ...
Kermit själv hamnar i ett läger i Gulag som styrs med sång och dans av direktören Nadja, som spelas av Tina Fey. Liksom Miss Piggy är hon vanvettigt förälskad i Kermit, men även om hon vet att hon har "fel groda" i förvar så tänker hon aldrig släppa ut sitt livs kärlek. Tror hon.

Under tiden leder Dominic och Constantine mupparna på en Europaturné som är sig en täckmantel för en stöldturné med de brittiska kronjuvelerna som mål.

Ty Burrell spelar den självgode franske polisen Jean Pierre Napoleon, en parodi på Peter Sellers Komissarie Clouseau, och Ricky Gervais alias är den grå lemuren. En blinkning till den rosa pantern.

Det här är superkul underhållning för hela familjen, det finns så många roliga filmparodier för äldre tittare och kändisar som parodierar sig själv, och de yngre kan njuta av att det är full fart på mupp-dockerna hela tiden.

Av de tidigare Muppetfilmerna rekommenderas också den förra "Mupparna" från 2011, också den i regi av James Bobin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.