lördag 7 december 2013

Safe Haven - från Sparks bok till Hallströms film

Safe Haven - Lasse Hallströms nyaste

 


Lasse Hallströms senaste film växlar snabbt mellan actionfilm à la Jagad eller Sova med fienden och småstadsdrama – där idyllen snabbt hotas.

Katie, en tjej på flykt ,slår sig ner i en småstad – vad flyr hon från? Hon blir vän med sin granne Jo, och även Killen Alex som dubbelarbetar och ensam tar hand om två barn. Jo uppmuntrar till romans, Katie vill fly vidare. Men vad flyr hon från?
 
Lasse Hallström gjorde en snabb hemvändarsväng till Sverige och bidrog med ytterligare - en deckarfilm till den svenska filmskatten tillika ett Oscarsbidrag: Lars Kepler-filmatiseringen Hypnotisören.
Safe Haven är baserad på en roman av Nicholas Sparks och det är inte första gången som Sparks och Hallström samarbetar. Förra gången var det Dear John, med Channing Tatum och Amanda Seyfried och denna gång är det Julianne Hough och Josh Duhamel som har huvudrollerna.
 
Det är snygga miljöer och lagom med spänning och dessutom bra barnskådespelare som inte är alltför söta och inställsamma.
Och dessutom har filmen en snygg twist på slutet. Mer ska inte avslöjas!
En sorgligt vacker film med stort hjärta, vackra vyer och mycket humor och spänning.
Titel: Safe Haven
Regi: Lasse Hallström
Medverkande: Julianne Hough, Josh Duhamel m.fl.
USA, 2013,
DVD, Nordisk film
Sammanfattning:
"You know it when you find it."
Svenske Oscarsnominerade stjärnregissören Lasse Hallström står bakom detta gripande drama. Filmen är baserad på boken med samma namn av Nicholas Sparks som har blivit en internationell succé. Detta är en given favorit för alla som gillade The Notebook och Sova med fienden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.