lördag 14 december 2013

Hassan och samlat guld

 

 
 
Kristian Luuk och Fredrik Lindström är just nu folkkära programledare som leder På Spåret. Fredrik Lindström har även gjort Ljust och Fräscht tillsammans med Henrik Schyffert. Både Luuk och Schyffert har varit programledare för Melodifestivalen (det finaste jobb man kan få i Sveriges television?!) men allt började på RADIO!

För att fira Hassans 20-årsjubileum presenteras här ett urval av de roligaste och mest populära busringningarna på cd tillsammans med en kondenserad historia om Hassan i text och bild - kuriosa, okända anekdoter och mycket, mycket mer (Semic förlag)
Det är intressant läsning för att se hur de som idag är de största TV-kändisarna har byggt upp sina karriärer.
Hassan-gänget omfattade även lillebror Luuk, han som kallades Hasseman (förkortat Hassan) efter serien Hasse (Henry på engelska) det var Martin Luuks smeknamn som ung. Han är idag aktuell med boken Esternas stora bok om kilot (Modernista).
Och Hassan omfattade även Eric Haag, idag också en folkkär programledare på TV och dessutom vinnare av På spåret tillsammans med frun Martina Haag som han också träffade då under radiotiden ...
Men var det här en gång i tiden kul? Man måste nog ha varit med om det och haft de här gubbarna som idoler då för att tycka det.
Det är som Jonas Gardell påpekade om Att angöra en brygga: inget åldras så snabbt som humor. När Gardell skulle visa Levengood Sveriges roligaste film skrattade de inte en enda gång. Filmen hade åldrats.
Samma sak med Hassan. Det var en språngbräda för de som idag är Sveriges humorelit och det är ett intressant tidsdokument.
Förresten, Lindström är också aktuell med boken Ljust och Fräscht (Månpocet) tillsammans med Henrik Schyffert. Schyffert påpekar att vad de driver med i boken redan hunnit bli gammalt. Men man kan läsa om denna ljusa och fräscha inredningsvåg som ett historiskt dokument ... Skämt åldras snabbt. Ibland hinner de bli gamla bara medans pocketupplagan kommer ut.

 jakten på det perfekta boendet (storpocket)Esternas stora bok om kilot (inbunden)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.