onsdag 25 december 2013

FILM: RED 2

En röd jul med RED 2
Tomten är röd. Likaså omslaget på RED 2. RED står för Retired Extremely Dangerous och ex-agenter som spelas av Bruce Willis och Helen Mirren gör att RED gör skäl för sin titel.Den pensionerade CIA-agenten Frank Moses (Willis) försöker leva ett fridfullt liv med sin flickvän (Parker) men hans fridfulla liv hotas plötsligt av lönnmördare - bland annat Victoria (Mirren) och en koreansk nykomling som spelas av Byung-hun Lee, vars kampsportfärdigheter inte har datoranimerats: Mirren och Lee är klart de bästa i filmen speciellt när de kör bil (Lee) och skjuter hejvilt (Mirren) tillsammans.

Frank Moses tvingas han återförena sitt gamla och osannolika elitteam av agenter för att spåra en försvunnen bärbar kärnladdning, en jakt som tar dem över hela världen i ett desperat för att avslöja angriparna.Och ännu svårare: han måste kämpa för att behålla sin fickvän! Bäste vännen (Malcovitch) kommer ständigt med goda råd - men ibland är goda råd alltför dyra.

Så här ska actionkomedi se ut: väldigt snabbt, väldigt rolig och massor med träffande one-liners.

Och Anthony Hopkins är tillbaka som skurk i en roll där han gör parodi på sina  tidigare psykopatroller. En annan Oscarsvinnare, Zete- Jones, gör parodi på sina tidigare femme fatale roller.

Kort sagt: det sitter som en smäck!

En uppföljare som överträffar ettan! Och en perfekt o-gullig julfilm!Fakta:
Regi: Dean Parisot
Medverkande: Bruce Willis,  John Malkovich,  Mary-Louise Parker, Helen Mirren,  Anthony Hopkins, Byung-hun Lee, Jong Kun Lee, Catherine Zeta-Jones,  Brian Cox m.fl.
DVD, 2013
Nordisk film

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.