tisdag 3 oktober 2017

SCEN: Bo Kaspers Orkester - Stort hjärta i fenomenal krogshow på Rondo

Stående ovationer för Bo Kaspers Orkester! En lysande krogshow med stort hjärta!

Allt ljus på Bo Kaspers Orkester!

”Det tog oss dryga 25 år att hamna här” förkunnar man i programhäftet för bandets krogshow.

25 år med Bo Kaspers Orkester. Finns det något bättre sätt att fira på än med en ny krogshow på Rondo? Rondo har sett så många bra artister i så många fenomenala krogshower genom åren - så visst ska bandet som kallar sig "världens bästa band" sälla sig till denna exklusiva skara!

Det har funnits artister som har levererat krogshower med mer glitter, mer glamour, fler bakgrundsdansare och fler publikfriande skämt. Men har någon någonsin gjort en krogshow med större hjärta?!


Bo Kaspers + publik = äkta kärlek!

Det märks att Bo Kaspers är en turnerande orkester, att de tillhör "det gamla gardet" som älskar att uppträda inför publik, som lever för att uppträda inför publik. Att Bo Kaspers skulle sitta hemma med en egen youtube kanal och räkna följare och "likes" är en skrattretande tanke.

Briljant samspel mellan band och publik.
De vill möta publiken på riktigt och samtalet mellan band och publik känns intimt och förtroligt. Men ändå är de inte tillräckligt nära, plötsligt ger sig bandet ut på en spontan turné och spelar bland kroggästerna, bland borden. Så himla bra och så säkert!

Bo Kaspers verkar som specialdesignade för Rondo, en liten intim scen där artisterna får lov att komma nära publiken.

Bo Kaspers skojar om hur lite de vill vara Håkan Hellström på Ullevi. Alldeles ensam på en stor scen. Nej, många folk på en liten scen är mycket bättre, delad glädje mångdubbel glädje!

Original-Bo-Kaspers-Orkester är ett fyramannaband men nu är de förstärkta och har blivit ett åttamannaband - de spelar så tajt och så förtroligt att det verkar som om alla åtta har hängt tillsammans i 25 år. Här finns inga klasskillnader.

Det är så sant som ordspråket säger. "The more the merrier". Bo Kaspers har blivit (om det nu är möjligt!) dubbelt så bra.

De som redan var "världens bästa band" från början.

Alla är olika. Alla är bra.


Det svänger om åttamannabandet!
Det här är en unik och vacker upplevelse, en krogshow utöver det vanliga och alla låtarna är bra. Alla är olika, men alla är bra. Hur många shower kan man säga det om?

Det finns de som håller sig till ett vinnande sound och man kan svära på att man lyssnat på samma låt under en hel konsert och det finns de som ständigt ska experimentera och pendlar mellan toppar och dalar.

Bo Kaspers är varken eller. De har inte ett enda vinnande sound som de håller sig till, de har flera. Och de har inte några extrema toppar och dalar, de har en jämn och oftast hög nivå, vad de än försöker sig på. Från bossa-nova rytmer som minner om 60-talet, till ett Kent-liknande sound, från tankfulla trubadurballader till röjande disco som får hela publiken att vilja dansa. Och så får vi inte glömma den där färgstarka utflykten till Kuba! Soul inspirerad jazz, funkiga latinska rytmer, vackert vemodiga visor ... allt klarar de.

Det blir en musikalisk resa i tid och rum med Bo Kaspers Orkester.

Man blandar friskt från sina elva studioalbum och missar inga guldkorn. Alla ska med. Bandet hoppar från 2010 till 1993 för att sedan landa i 2015.Och vi får följa med på resan och uppleva Bo Kaspers bästa stunder under deras kvartssekel som band.


Gamla vänner i nya kostymer

Vanligtvis lågmälda låtar har blivit mer intensiva i nya arrangemang, men det passar sig. Det är som att se kära gamla vänner i nya skräddarsydda kläder - man känner igen dem, men gläds också åt att de ser ut att må så himla bra.

Bo Kaspers Orkester har en fantastisk bredd, men framför allt är de ett otroligt bra liveband. Det där är grunden för en succé som krogshow. Egentligen behöver de bara vara sig själva.

Det är ju det som gör magin.

Betyg: 4+. Farligt nära perfektion.

En musikalisk resa genom tid och rum med Bo Kaspers.
Titel: Allt ljus på oss
Manus: Anders Lundin
Regi: Hans Marklund
Scenografi: Per A Jonsson
Scen: Rondo, Göteborg
Spelas: Hösten 2017

Medverkande: Bo Kaspers Orkester med Bo Sundström (sång), Fredrik Dahl (trummor), Michael Malmgren (bas), Mats Schubert (klaviatur).
Robert Östlund (gitarr), Pablo Cepeda (percussion), Björn Jansson (saxofon) och Jonne Bentlöv (trumpet).


Låtlista: 1.Världens bästa band 2.Cirkus 3.Det går en man omkring i mina skor 4.Vilka tror vi att vi är 5.Sommaren 6.I samma bil 7. Hon är så söt när hon sover 8. Bara din bild 9. Vi tar in på hotell
10. En jävel vid mitt öra 11. Undantag 12. Svårt att säga nej 13. Ett och noll 14. Hem i säng 15.Fyrarättersmål 16.Cigarett 17. En sländas andetag 18. Utan dig 19. Vacker ikväll 20. Allt ljus på mig 21. Puss 22. Diskotek 23. Håll ut 24. Vi kommer aldrig att dö 25. Tack


B Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.