torsdag 16 november 2017

FILM: Transformers 5 - The Last Knight - Men inte den sista Transformers filmen?


Wall-E gör gästspel i Transformers världen 
- och Mark Wahlberg säger hej och tack för sig.

Regi: Michael Bay
Titel: Transformers - Last knight
Medverkande: Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Isabela Monor, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Laura Haddock, Anthony Hopkins, Santiago Cabrera, Liam Garrigan, Jerrod Carmichael
Mitch Pileggi m.fl.
USA, 2017
Fox-Paramount

Människan ligger i krig med Transformers, och Optimus Prime är försvunnen. Nyckeln till mänsklighetens framtida överlevnad ligger i det förflutna – i den begravda historien om hur Transformers först kom till Jorden. Krigets utgång vilar i händerna på en osannolik allians: Cade Yeager, Bumblebee, en engelsk lord och en Oxford-professor.
Ja, det här är den femte Transformers filmen. och fortfarande är alla i luven på varandra.

Alla som växt upp med transformers och lego har väl älskat dessa leksaker --- man kan förvandla dem! OCH leka med dem! Det var det som var så COOLT!

När de blivit film är lego fortfarande lekfullt, man har intrycket att filmmakarna leker --- vare sig det gäller Batman eller Scooby Doo eller bara helt vanliga lego gubbar --- everything is AWESOME!

Transformers är tyvärr inte lika AWESOME! De har liksom förlorat sin lekfullhet. Visst, det är inte samma sak med "tecknat" och "live" - men senaste Thor filmen (den med Ragnarök) var ju rolig och filmen tog slut på noll-tid, så varför känns Transformes fem som om den är längre än en Wagner opera? Och varför har man aldrig roligt? Varför verkar de som gör filmen aldrig ha roligt? Mark Wahlberg säger att det får vara slut nu, Michael Bay säger att det är slut nu ... Men ändå slutar filmen med en cliffhanger. Eftersom ingen kunde komma på ett slut efter två och en halv timme? Ett helt gäng klippare och manusförfattare kunde väl komma fram till någonting?

Man saknar Megan Fox.

Okej, intrigen snor hejvilt från kung Arthur (inte Guy Richies version, den andra versionen) och jorden är hotad av en robotplanet.
Mark Wahlberg är beskyddare av de snälla transformersrobotarna; Laura Haddock är en Oxfordhistoriker, Anthony Hopkins är brittisk adel och John Turturro är kubansk forskare.

Sedan finns här en massa goda eller onda och mer eller mindre tråkiga Transformers som befinner sig i ett intergalaktiskt krig. (varför är oklart. Eller vad det har med

Nu finns en gullig Wall-E-robot med som kan bli barnens nya favoritleksak och så finns det en C3PO-dubbelgångare ... vad säger Star Wars advokater om det?


Positivt: det blir en del comic relief, det behövs.

Det finns tre stycken pappa-dotter intriger.
Det finns massor av bombastisk musik.
Det finns inget definitivt slut i filmen.

Det kanske kommer mera ...

På önskelistan om det blir fler Transformers filmer: mindre bombastiskt stuk, mer lekfullhet ...

Det var det som gjorde att man älskade Transformers som barn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.