onsdag 22 november 2017

Mulleboken - De bästa serierna från åren 2008-2009 - Livet är någonting i hästväg!

Mulleboken 
- Det allra bästa från livet med världens mesta häst


Författare: Lena Furberg
Titel: Mulleboken - De bästa serierna från åren 2008-2009
Illustrationer: Lena Furberg
ISBN: 9789176212615
Förlag: Egmont Publishing


Livet är någonting i hästväg!

Livet är verkligen någonting i hästväg när Mulle är med! Eller man kanske skulle säga: Livet är någonting i ponnyväg?
För serien Mulle må gå under rubriken "Mulle - världens mesta häst", men Mulle är till själ och hjärta alltid en ponny.

Hästar oroar sig över sin vikt och sitt utseende och om att komma först och att vara bäst. Det gör inte en ponny. En ponny är glad och rund, äter vad den vill och rullar sig med ohämmad glädje i de lerigaste hörnen av hagen.
Mulle är världens mesta ponny.

Lena Furbergs mest kända skapelse

Mulle är också Lena Furbergs mest kända skapelse. Lena Furberg kan rita vackra hästar, magiska hästar, riktiga drömhästar, Lena Furberg har gjort massor av serier genom åren, men det är i egenskap av ponnyn Mulles skapare som hon är mest känd. Mulle-serierna har en helt egen stil som skiljer sig från Lena Furbergs andra serier. Man kan försöka lära sig att rita lika fina hästar som Lena, med hjälp av nya lär-dig-rita-böcker --- men man får tänka på att Lena har några decenniers försprång i att öva sig!

I den här volymen samlas de bästa Mulle-serierna från åren 2008-2009. Några serier är riktigt långa och berättar en hel historia, andra är bara på en sida och levererar en omedelbar punchline.

Mulle på grönbete lär andra hästar att fånga dagen

Den längsta serien, den inledande berättelsen, handlar om Mulle på grönbete. Mulle får lära upp de andra hästarna i konsten om hur man lever livet och njuter av tillvaron. Ridskoletruppen är van att gå i fyrkant, varva koner och lyda order. Fullblodshästen är spattig och nervös och vill hela tiden hinna först till en mållinje som inte finns --- hästarna är ju ute på grönbete! Nordsvensken vill ha all sin mat vägd, för att inte gå upp i vikt ... och så vidare .... Men Mulle räddar sommarlovet för alla! Mulle lyckas med konststycket att få alla hästarna att komma i kontakt med sin inre ponny igen! Livet behöver inte vara så fyrkantigt!

Mulles råd är kort och koncist: "Det enda du ska koncentrera dig på är att vara kuse och att njuta av livet!!"

Mulle ser sedan direkt på läsaren och ställer den retoriska frågan: "Är det inte otroligt hur människorna lyckas strula till sina hästar så att de blir helt förvirrade ? --- Sån tur att det inte är obotligt!"

Mulle är botemedlet mot det mesta! Hans livsglädje smittar av sig!

Det bästa med världens mesta häst

Det här är ett splitternytt, fint presentalbum med det bästa av världens mesta häst - favoritponnyn Mulle. Rött omslag med en vit ponny ... det här är som gjort för att bli ett älskat julalbum! (Fast det är ovanligt med vintertema i Mulles värld --- det är oftast grönt gräs och sommar i de flesta Mulle-serier!)

Det här är en bok som passar till alla som gillar djur och roliga serier, och till alla som behöver varva ner ett ögonblick, släppa stressen och komma i kontakt med sin inre ponny.

Sedan är det bara att njuta av livet --- och av lovet!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.