tisdag 31 januari 2017

Saga och Simon drömmer om egen hund.


Författare: Anna Helgesson
Bild:Anna Södergård
ISBN: 978-91-7577-382-7
Idus förlag


Det här är en "lagom" bok rekommenderad för åldersgruppen 6-9 åringar. Lagom tjock, lagom lättläst, lagom spännande. Många små berättelser i en volym. Men synd att ungarna inte får en egen hund! De lyckas däremot rädda hundcaféet och det är ju tur! Och de får en hund som de hjälper till att ta hand om. 
Det kan ses som positivt att inte alla problem löses - alla kan inte få egen hund, det är grymt mot hunden att vara ensam hemma hela dagarna. Då är det en bra lösning att gå ut med någon annans hund på kvällarna. Bättre nåt än inget ...

Bokens handling: Saga och Simon är nio år och tvillingar. De älskar hundar och deras högsta dröm är att få en egen. Tur att det vimlar av hundar i Kummelby där de bor! Den nyfikna Saga hittar mysterier överallt och Simon tycker ibland att hon är onödigt modig. På tältsemestern på Öland hör de konstiga ljud från ett rymdskepp. Eller är det en husvagn?
En hel flock hundar verkar vara i fara. Det blir dags för supersyskonen att rycka ut för att försöka rädda dem.

Häng med syskonen Saga och Simon på tokiga äventyr där det mesta kan hända. Blodsugande myggor, rymdvarelser och bortsprungna hundar är några av de saker
du får läsa mer om i den här boken.

Saga & Simon – Hundlängtan och utomjordingar
är första delen i en serie. Anna Helgesson har tidigare skrivit den omtyckta boken Resan till sommaren och den fristående uppföljaren Glashjärtat – vänner eller fiender?
Anna Södergård har tidigare illustrerat Lillan & Loke-böckerna. Tillsammans har de skapat en bok full av humor och tokiga upptåg.

1 kommentar:

  1. Hej! Kul att googla sina böcker ibland. Annars hade jag missat denna recension. Tack!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.