tisdag 31 januari 2017

FILM: Mike and Dave need Wedding Dates


Adam Devine och Zac Efron som Mike and Dave Stangle.

År 2013 i verkligheten postade bröderna Mike och Dave Stangle en annons på Craigslist. De efterlyste två skötsamma tjejer för att vara deras dejter på ett bröllop. Annonsen "blev viral" - ett bevis på att annat än Justin Bieber och katter kan dra till sig uppmärksamhet. Bröderna medverkade i ett TV-program. Twentieth Century Fox köpte rättigheterna till storyn. Här är nu filmen som enligt förtexterna är "Inspired by the life stories of Mike and Dave Stangle". "Based on a true story. Sort of."

Det är på något sätt otroligt att detta ska vara än sann historia, det sanna är förmodligen att bröderna hette Mike and Dave. 

Det här är en ny film i den nya komedigenren "elak komedi". Inte de där komedierna där rollfigurerna är sympatiska och innerst inne snälla. Som The Intern där alla visare sig vara snälla innerst inne, till och med Anne Hathaways maniska boss (och hennes otrogne man) och snällast av alla är Robert De Niros karaktär. Eller, ett ytligare exempel, High School Musical där till och med den bitchigaste tjejen visar sig ha ett hjärta av guld innerst inne.

Moderna komedier i "elak komedi" genren är filmer fulla av elaka, vidriga och hatiska rollfigurer och filmerna i sig är hatiska. Som Bad Neighbours 1 & 2. Som också har Zac Efron i en av huvudrollerna. Han är med även här. Sedan kommer Adam Devine (som hade en liten roll i The Intern), Anna Kendrick och Aubrey Plaza. Anna Kendrick är bara bäst i allt som hon är med i. Så även i denna film.

Felet med filmen är att ingen annan i filmen är rolig, inte ens manuset, och det är dödsstöten för en komedi. Varför ska man bry sig om ett par jobbiga bröder som får ett par ännu jobbigare dates på halsen? Vad filmen saknar i manus kompenserar den med i ljudvolym. Som för att försöka få åskådaren så förlamad att den inte märker hur ologisk filmen är. Synd på Anna Kendricks som är så mycket bättre än filmen hon är med i.

Regi: Jake Szymanski.
Manus: Andrew Jay Cohen, Brendan O’Brien.
Titel: Mike and Dave need Wedding Dates.
Medverkande: Zac Efron, Adam Devine, Anna Kendrick, Aubrey Plaza m.fl.
USA, 2016
Fox-Paramount

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.