torsdag 24 mars 2016

Begravningar är farliga - Hercule Poirot går “under cover”


Begravningar är farliga (häftad)Begravningar är farliga
- Hercule Poirot går “under cover”

 

Agatha Christie

Begravningar är farliga

Originaltitel: After the Funeral

Översättning: Torsten Blomkvist

ISBN: 9789188171672

Bookmark förlag          

 

Richard Abernethies begravning hade egentligen inte varit något anmärkningsvärt - om det inte varit för hans syster Coras förflugna uttalande: “Men visst blev han väl mördad?”. Dagen efter är Cora död. Mördad.

 

Begravningar är farliga (After the Funeral) är ett familjedrama korsat med ett mysterium som bara Hercule Poirot kan lösa. 33 år efter den mystiska affären på Styles med en dos strykning så tar sig Poirot an en ny familj där alla verkar dra nytta av de pengar som Richard Abernethie lämnade efter sig.

 

Hercule Poirot reser inkognito och infiltrerar familjen under förespegling att han representerar en känd internationell hjälporganisation som köper upp gamla herrgårdar och gör dem till väl behövda flyktingförläggningar --- 33 år och många mysterier efter Styles är flyktingfrågan fortfarande en het potatis, nu efter ännu ett stort, förödande krig. Ingen ifrågasätter någon som jobbar med flyktingfrågan. Ingen utom en ung tjej som verkar så blåst att Hercule Poirot för ovanlighetens skull underskattar en medmänniska.

 

Begravningar är farliga är ett av de allra mest välskrivna Hercule Poirot mysterierna. Som ofta säger en Agatha Christie roman också mycket om tiden den speglar och man riktigt känner förändringarnas vingslag när man vänder sidorna.

 

Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.