torsdag 16 juli 2015

FILM: Woman In Black II - Angel Of DeathHon glömmer aldrig. Hon förlåter aldrig.
Gossen har fått en ny lekkamrat.
Woman in Black med Harry Potter skådisen Daniel Radcliff i huvudrollen blev både en publiksuccé och en kritikersuccé. Det brittiska skräckfilmsbolaget Hammer var tillbaka, med buller och bång.

Nu är huvudpersonen i Woman in Black tillbaka med mer buller och bång, och det är inte Harry Potter jag talar om, utan spöket. Hon finns kvar och åldras inte, tiden går men spöket består.

Upplägget är som en blandning av Narnia och Låt den rätte komma in.

Andra världskriget härjar som värst och tyskarnas bomber faller över London. En grupp barn är på väg med tåg till tryggheten på den engelska landsbygden med sin lärarinna Eve. De ska inkvarteras på det övergivna godset Eel Marsh House som ligger väl isolerat med endast en smal vägbank som leder dit från fastlandet. 

Trygghet? Ha! Barnen går direkt in i fällan som gillrats av The Woman in Black. Speciellt en gosse intresserar spöket sig för, Eves favorit, en mobbad stackars liten varelse. De ungar som vågar retas med gossen går ett grymt öde till mötes. Ungefär som när vampyrkompisen hämnades på mobbarna i Låt den rätte komma in.

För Eve gäller det som i så många skräckfilmer att konfrontera sina egna demoner --- det måste hon, för att rädda gossen som blivit både hennes och spökets favorit.

Woman in Black II är inte riktigt lika bra som ettan, men den är ändå över medel i kategorin kostymdramas-kräckfilm. Britterna kan den här genren.

Regi: Tom Harper
Titel: Woman In Black II - Angel Of Death
Medverkande: Phoebe Fox  Merryn Pearse  Mary Roscoe  Helen McCrory  Amelia Crouch
Amelia Pidgeon  Casper Allpress  Pip Pearce  Leilah de Meza  Jude Wright  Alfie Simmons
Oaklee Pendergast  Thomas Arnold  Jeremy Irvine  Adrian Rawlins m.fl.
England, 2014
Scanbox Vision

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.