fredag 17 juli 2015

FILM: Familjen Bélier - En ny Amelie från Montmartre!

 

Våga prova dina vingar!

Konsten att flyga med sång!
Franska komedier är ofta enastående bra och roliga - och med ett coolt soundtrack - Familjen Bélier är just en sådan film.

Om en tjej som vill bli sångerska - men det är inte lätt att få familjen att förstå - ingen hör ju någonting!

I familjen Bélier är alla döva förutom 16-åriga Paula, som tar hand om alla - utom sig själv. Hon fungerar som sina föräldrars språkrör i deras vardagsliv och är oumbärlig för alla i familjen. Vad hennes föräldrar inte vet är att deras dotter har en fantastisk sångröst och en talang utöver det vanliga, något Paulas musiklärare snart upptäcker. Han övertygar henne om att ställa upp i en audition utlyst av Radio France i Paris som kan leda till att hon kommer in på sina drömmars musikutbildning.

Paula ställs nu inför sitt livs svåraste val - att stanna kvar hos sin familj eller uppfylla sina drömmar. Familjen Bélier är en äkta feelgood-film om att bli vuxen och våga ta det första steget samt som förälder att våga släppa taget.

Över 6 miljoner fransmän har redan sett den på bio! Huvudrollen spelas av det nya stjärnskottet Loane Emera, vars första album släpptes för några veckor sedan. Titelmelodin "Je Vole" har blivit en stor säljsuccé och toppat den franska singellistan.Regi: Eric Lartigau
Titel: La Famille Bélier
Medverkande: Karin Viard  François Damiens  Eric Elmosnino  Louane Emera  Roxane Duran  Ilian Bergala  Luca Gelberg  Mar Sodupe Stéphan Wojtowicz  Jérôme Kircher  Bruno Gomila  Véronique Poulain  Philippe Dusseau  Clémence Lassalas  Melchior Lebeaut m.fl.
Frankrike, 2014
Scanbox Vision

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.