fredag 10 juli 2015

FILM: Focus - blåsningen förlorar stinget
Never Drop The Con.

Will Smith är som vanligt snygg, rolig och behärskad i den nya komedin Focus. Han utmanas av Margot Robbie, och mellan de två slår det gnistor från scen ett.

Nicky är en rutinerad svindlare som träffar rookien Jess. Han lär henne branschens alla små knep och han blir förälskad i henne ... men det är mot spelets regler. Så efter att ha lurat en kinesisk affärsman på två miljoner dollar ger han henne en andel på 80.000 dollar och lämnar hennes abrupt.

Tre år senare stöter Nicky ihop med Jess i Buenos Aires. Han ska infiltrera racingvärlden hon är nu en fullfjädrad femme fatale som ställer alla hans noga uträknade planer på ända. Insatserna är extremt höga och Nicky tappar kontrollen i en branch där full kontroll är allt.

Blåsningen (The Sting) är klassikern  bland alla filmer med "sting" tema. Här har Smith Paul Newmans roll medan Robbie får Redfords roll. Men med en kärlekshistoria på kuppen, istället för en bromace. TV-serien Hustle (Svindlarna) levererade blåsning efter blåsning i timslånga avsnitt och ungefär så länge håller Focus - sedan tappar filmen absurt nog fokus. Det blir rörigare och rörigare och man frågar sig om de försöker lura varandra eller biopubliken. För deras handlande inom filmens ramar är inte logiskt. Vem vet vad och vem är ihop med vem? Det är synd att en så bra början ska tappa sitt sting - för stinget är livsnödvändigt i en blåsningen-film.

Smith och Robbie är i alla fall fina ihop och kul att se Smith i en elegant hög-profil komedi.

Scenerna i början gör hela filmen.

Regi: Glenn Ficarra och John Requa
Titel: Focus
Medverkande: Margot Robbie  Will Smith  Rodrigo Santoro  BD Wong  Gerald McRaney
Laura Flannery  Adrian Martinez  Robert Taylor  Stephanie Honoré m.fl.
USA, 2014
Warner Bros.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.