torsdag 28 april 2016

Vego hela dagen - Härlig bok för unga kockar!
                   

Vego hela dagen!!! (inbunden)
Mums med Mattias!
Mattias Kristiansson

Vego hela dagen - Vegetariska recept för unga matälskare

ISBN 9789132167225

B. Wahlströms Bokförlag

 

Mattias Kristiansson är redan en känd profil inom matlagnings-Sverige och många har  hans bok Bake My Day i bokhyllan och följer hans inspirerande blogg.

 

Vego hela dagen innehåller en del bakning men mest matlagning och är en kul och inspirerande bok för barn och unga - små kockar kan också vilja göra vegetarisk soppa. Och sallader. Och varma rätter. Det är omöjligt att bläddra i den här boken utan att det börjar vattnas i munnen!

 

Man behöver inte vara heltidsvegetarian, men man kan börja med en köttfri måndag. Eller ett par köttfria dagar i veckan.

 

Visst, man kan snacka om miljötänket tills korna kommer hem, men faktum är att det här är jättegott! Och det är ju bästa säljargumentet, eller hur?

 

Recepten i Vego hela dagen gör att man vill äta “Vego hela veckan” bara för att det är supergott, ser så läckert ut, maten smakar gott, har vackra färger och är inspirerande!

 

Det är svårt att välja favoriter i Vego hela dagen, men jag lutar åt avokadopastan. Eller den jättegoda moussakan. Eller belluga bolognese.

 

Ett bra miljötips att ta efter Mattias: istället för att semestra i Thailand (vilket Mattias aldrig gjort) ta på solhatt och solglasögon och laga Mattias egen vego pad thai. Garanterat inga utsläpp från flygplan och minimalt fotavtryck för miljön!

 

Allt är faktiskt gott i den här boken, det mesta är supergott och ofta lika gott eller godare än sina icke-vegetariska motsvarigheter.

 

Tacomys, tacotårta, korv stroganoff, moussaka, goda pastarätter med goda såser --- det mesta går att fixa vegetariskt!

 

Och Mattias potatisbullar går inte av för hackor!

 

Skaffa Vego hela dagen så snart du kan, laga och njut.

 

Ja, boken är klassad som barn-och -ungdomsbok, men god, lättlagad mat är ingen för gammal för! Vuxna som köper boken som present till unga kockar, borde även köpa en till sig själv.

 

Att laga god vegomat behöver inte alls vara krångligt. Det är faktiskt en barnlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.