lördag 23 april 2016

Mästerlig spänning i Bron av Stephen Booth


Starka miljöer och minnesvärda personporträtt

Bron (inbunden)
Likbron gör skäl för sitt nanm
i denna deckare!
 

 

Stephen Booth

Bron

Översättning: Carla Wiberg
ISBN: 9789137145280

Bokförlaget Forum 

 

Sandra Blair är i trettioårsåldern och arbetar på ett konditori i Hartington.

Hon hittas död vid en bro som alla i trakten kallar Likbron.

 

 

I närheten av brottsplatsen hittas flera makabra saker: en docka på en gravsten, snaror i skogen en lerfigur som föreställer den gamle earlen av Mansby, som hör till det gamla godset Knowle Abbey.

 

Det finns flera vittnen som hört vad som hänt. Geoff och Sally Naden, ett par som är ute på promenad och grälar med varandra medan de tar sig fram längs den slingrande vägen ovanför ån. Poppy Mellor som sitter i sin bil invid stenmuren och undrar om det var en räv som skrek. Jason Shaw som ser en fladdrande skugga försvinna mellan träden - innan skriket hörs.

Men det är någon helt annan som hittar kroppen … Rob Beresford. Kriminalinspektör Ben Cooper lider av sömnsvårigheter sedan han förlorade sin kollega, och stora kärlek i en brand. Här har han hela tiden känslan av att ta sig vatten över huvudet. Och då hittas ytterligare ett mordoffer vid Likbron …

 

Stephen Booth har tidigare skrivit Djävulsklippan, Redan död och flera andra deckarsuccéer. Booth kan konsten att skapa smarta intriger fyllda med atmosfär.  Vackra miljöer och magnifika landskap konstateras mot människors natur och grymma mord.

 

Det här är mycket spännande läsning, en riktig bladvändare! Miljöerna stannar länge hos läsaren.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.