torsdag 7 april 2016

Nelly Rapp i nyutgåva!

Det är nu tretton år sedan Nally Rapp såg dagens ljus. I bokform alltså. Nelly själv åldras inte under dessa tretton år. Men STOR GLÄDJE i bokhylan nu! De första böckerna om Nelly Rapp kommer i nyutgåva! Nu kan en ny generation barn njuta av hur Nelly Rapp antas till Monsteakademin, undervisas av LENA-SLEVA (som alltid skriver sitt namn med stora bokstäver) och sedan får ta sig an sitt första fall: en Frankensteinare, tillsammans med hunden London!


Monsterakademin (inbunden)           Frankensteinaren (inbunden)           
Nelly använder sig av de tre L:en - lugn, lärdom och list. Men det håller på att gå riktigt illa när hon använder sin hund London som lockbete!


De här är superroliga böcker, tonåringar och vuxna har lika roligt åt dem som barn och serien Nelly Rapp blir bara bättre och bättre.


Min favorit i serien är den senaste boken. Nummer sexton i serien. Nelly Rapp och de små under jorden. Det är så kul när Nelly och der små vättarna avslöjar bluff och båg inom den vinstorienterade åldringsvården!


Martin Widmark är bra på att ta sig an samhällsproblem, det här är mer än bara deckare och mysrysare. Mycket humor och många skratt!


Favorit nummer två i serien är Nelly Rapp och sjöodjuret i Bergsjön.
Det är är ett slags Rädda Willy berättelse.
Sjöodjuret i Bergsjön (inbunden)         Nelly Rapp och de små under jorden (inbunden)                  
Som blir dubbelt så bra av att TVÅ hundar finns med i berättelsen! London är oemåtståndlig och det är även Ebba, som kan spela död på kommando. Basset hundar har de finaste mjukaste öron man kan tänka sig och Christina Alvners illustrationer är helt underbara.


Intressant att notera: Alvner har även illusterat böckerna om Al va, av Pernilla Gesen, och där sitter huvudpersonen Alva och läser Nelly Rapp och gillar de roliga illustratiuonerna!


Kul metagrej i barnböckernas universum!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.