fredag 22 april 2016

Skuggorna vänder tillbaka efter Fyrtio dagar utan skugga av Olivier Truc
 Iskall spänning norr om Polcirkeln!


Skuggorna vänder tillbaka (inbunden)
Iskall uppföljare
                   

 

Olivier Truc

Skuggorna vänder tillbaka
Originaltitel: Le détroit du loup

Översättning: Maria Björkman
ISBN: 9789164204578

Förlag: Piratförlaget

 

Olivier Truc är en fransk journalist som bor i Stockholm. Hans böcker utspelar sig i norska Hammerfest. Den första boken, Fyrtio dagar utan skugga, är nu såld till över femton länder och har tilldelats flera litterära priser. På Bokmässan 2015 fanns den också med bland de bästa deckarna som deckarakademin presenterade - missa inte denna bok!

 

NU kommer uppföljaren Skuggorna vänder tillbaka av Olivier Truc.

 

I Hammerfest vid Barents hav satsar man på att skapa ett turistparadis. Den vackra karga orten ska bli det artiska svaret på Dubai. Kan något stå i vägen för en sådan dröm? De samiska renägarna och deras traditionella livsstil stå i vägen.

 

Flera tragedier följer på varandra. En renflock ska simma över sundet och detta ksotar en renuppfödare livet. Kort därefter hittas borgmästaren död. I närheten av en helgi klippa. Fler misstänka dödsfall följer.

Konflikterna mellan renägarna och stadens övriga befolkning trappas upp.

 

Poliserna Klement Nago och Nina Hansen från det som kallas Renpolisen ansvarar för utredningen. Här kan man verkligen säga att sägessättet “Revenge is a dish best served cold” stämmer. Iskall hämnd i ett iskallt klimat - och massor av spänning serveras!

Vargarna har dock gått förlorade i den svenska översättnignen av titeln.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.