onsdag 6 april 2016

Genvägar till vacker trädgårdTänk som en trädgårdsmästare!

Genvägar till vacker trädgård : Tänk som en trädgårdsmästare (inbunden)
Linda - en trädgårdsmästare
som målar med blommor!
 

           

Linda Schilén

Genvägar till vacker trädgård - Tänk som en trädgårdsmästare

Foto: Cecilia Nordstrand

ISBN: 9789174691511

Ordalaget bokförlag

 

Ett förfallet hus med en förfallen trädgård blev inkörsporten till ett liv som trädgårdsmästare. Överst på Lindas önskelista i livet stod en uppvuxen trädgård fylld av blomstrande rabatter, hundraåriga äppelträd och syrenbersåer. På jakt efter målarfärg i källaren hittar Linda en rostig gammal plåtask med fröer. Kvarlämnade av förra ägaren, som lämnat jordelivet, men fröerna var klara för ett liv på jorden. De gror som bara den och blir till vackra rosenskäror. Detta blev “nyckeln” till Lindas trädgård och även en vändpunkt. Tidigare hade hon arbetat som flygvärdinna och konstnär --- med blommor som motiv --- nu utbildade hon om sig till trädgårdsmästare.

 

Trädgårdsarbete är som konst --- skapande, färgglatt, men med helt andra material. Man måste också h mycket tålamod, för en bra trädgård skapas under många år, och ibland många livstider.

 

Lindas tips i hennes nya bok är hur man ska behålla trädgården som passion som ger kraft och avkoppling, inte något som tar kraft och kräver prestationer och blir ett måste.  Samtidigt som en trädgård är ett evighetsprojekt gäller det att fokusera på stunden och leva i nuet.

 

En lyckad trädgård ska vara enkel att sköta om, men en vacker plats att njuta i.

 

Lindas bok är full av matnyttiga tips för hur man ska få en trädgård att njuta i, och njuta av, hur man planerar, vilka genvägar som finns och hur man tar reda på vilken trädgårdstyp man själv är och vad man vill ha ut av sitt utomhusliv. Dessutom: allt som är nytt är inte bäst. Gamla husmorstips fungerar fortfarande!

 

Det sägs att Rom inte byggdes på en dag. Detsamma gäller en lyckad trädgård. Ett av Lindas bästa tips är: Använd hängmattan!

En lyckad trädgård är ju trots allt till för vila och meditation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.