onsdag 27 april 2016

FILM: Extraction - Bruce Willis och Kellan Lutz i far-och-son action


Extraction - Om att ärva lusten till hämndVengeance Runs in the Family
 


 

När en terrorgrupp kidnappar den pensionerade CIA-agenten Leonard Turner (spelad av Bruce Willis) drar hans son Harry (spelad av Kellan Lutz) igång en privat, osanktionerad räddningsaktion. Harry jobbar också inom CIA men har ett skrivbordsjobb i Prag. Ingen vill att han ska åka hem till Newark i USA för att rädda pappsen. Forna flamman Victoria, spelad av Gina Carano, är den som ska rädda Leonard, enligt CIA.

Men Harry trotsar alla order och snart samarbetar Victoria och Harry och det visar sig att de inte kan lite på någon annan. Inte ens CIA. Inte ens den kidnappade pappsen.

 

 

Extraction har en del snygga scener och det är kul att se kameran panorera över Vltavas broar, Tynkykan och andra kända platser i Prag istället för samma gamla höghus i USA som tycks vara med i var varannan thriller.

 

Men snart blir det standardaction i garage och på parkeringsplatser som skulle kunna vara var som helst i världen. Man kan glömma snygga bilder eller snygga montage. Man undrar också vad Gina Carano, som var så bra i Haywire, gör i den här filmen. Varför ska hon skrika efter Kellan Lutz att rädda henne? Hon är inte Bella i Twilight filmerna. Hon borde rädda honom!

 

Kellan Lutz, som hitintills är mest känd för sin roll som snäll vampyr i Twilight filmerna är inte någon arvtagare till Bruce Willis. Som höll igång mer i RED filmerna än vad Kellan gör här. Manuset hjälper inte heller till, alldeles för rörigt med för många lager av skurkar och alla möjliga är skyldiga till allt möjligt i dubbla och trippla twists på slutet.

 

Det är så man längtar tillbaka till första Die Hard filmen. Bruce Willis: god. Alan Rickman: ond. Gisslan: ska räddas! Det är allt som behövs. Alla fnurror och komplikationer snurrar bara till det i onödan. Dessutom: varför envisas kämpande agenter med att hela tiden ta till knytnävsslagmål?  Med tanke på hur mycket grejor de har att slåss med, allt från kulsprutor till handgranater? Förmodligen är orsaken: för att göra filmen längre. Men det är så inte  trovärdigt.

 

 

 

Regi: Stephen C. Miller

Titel: Extracion

Medverkande: Bruce Willis, Kellan Lutz, Gina Carano m.fl

USA; 2015

Scanbox Vision

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.