måndag 8 september 2014

FILM: The Other Woman


Tre blondiner är farligare än en!

Det är inte ofta som kvinnliga skådespelare får chansen att göra en "buddy movie" eller att ta ut svängarna rejält i en överdriven komedi med hämnd-tema. Det brukar vara killarnas gebiet.

Men här är det Cameron Diaz och Leslie Mann, två superskådisar över 40 med stora komiska talanger, som "bondar", blir bästisar och bundisar trots sina olikheter, för inget förenar så som en gemensam fiende.

Diaz spelar Carly Whitten. Carly är en smart advokat med en perfekt, snygg pojkvän: Mike King (Nikolaj Coster-Waldau). Som visar sig vara gift. Med söta, naiva Kate King (Leslie Mann). Carly har som regel att aldrig sno folks män, hon dejtar inte gifta karlar. Så för henne är det slut när hon får reda på sanningen. Men Kate vill ha Carly som kompis och när Carly och Kate upptäcker älskarinnan, spelad av unga söta Kate Upton, får Carly nog. Hon går på Kates linje. Hon vill ha hämnd. Tillsammans lyckas de tre snygga, bedragna blondinerna som alla har fått höra att de är Mikes enda kärlek.

Man ska aldrig dra på sig en försmådd kvinnas ilska, sägs det ju. Mike drar på sig tre försmådda kvinnors ilska...

Hämnden blir ljuv för de tre blondinerna, men inte för Mike.
För tittaren är det ljuvaste att se samspelet mellan Camerin Diaz och Leslie Mann. De tycks ha riktigt, riktigt roligt tillsammans och den här komiska hämndrullen tappar aldrig fart, tack vare dem och deras samspel.Regi: Nick Cassavetes
Titel: The Other Woman
Medverkande: Cameron Diaz, Leslie Mann, Nikolaj Coster-Waldau, Don Johnson, Kate Upton m.fl.
USA, 2014
Fox-Paramount

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.