måndag 15 september 2014

FILM: 3 Days to Kill

CIA-agenten Ethan Renner (Kevin Costner) hamnar på sjukhus efter ett misslyckat uppdrag,. Han har tidigare klagat på att han är förkyld, han bilir aldrig vv med sin hosta: Ironiskt: även superagenter kan få en förkyldning! Men det visar sig vara värre än så,

han får veta att han bara har månader kvar att leva.

Han omvärderar snabbt sitt liv och beslutar sig för att sluta jobba och att förbättra sin usla relation till sin fru och dotter som han under alla år tagit avstånd från av säkerhetsskäl.

Men ... sedan kommer en snygg, blond, ung, CIA-boss och erbjuder honom ett botemedel. För att få det behöver han bara döda ett halvdussin människor på 3 dagar ...

Samtidigt har Ethan lovat frun att han visst kan ta hand om deras dotter medan hon är i London (de bor annars i Paris) och han och dottern har "3 days to kill" --- dvs. tre dagars tid att ta död på.

Ethan får det inte lätt: Han vill vara en bra pappa och en bra lönnmördare, och de två rollerna är inte lätta att förena. Dessutom vill han egentligen inte döda någon annans pappa ... och hans lägenhet i Paris är full av husockupanter, de till och med målar om hans rum i gult! Föga macho.

Men Ethan biter ihop och beslutar sig för att rädda allt som räddas kan och bli en bra människa på köpet ...

Luc Besson (manus och regi) har gjort en mycket rolig actionthriller, där det är kul att se Kevin Costner gå från cowboy till stilig James Bond typ. Paris miljöerna är charmiga och som gjorda för action.

3 days to kill är ingen djupsinnig film, men det är en film som mycket effektivt tar död på tiden! Man har så kul i sällskap med Costner att man glömmer att det egentligen inte är speciellt logiskt och ibland väldigt fånigt ... Dessutom är tonårsdottern inte så söt och idylliserad som de flesta brukar vara i amerikanska filmer.

Manus och Regi: Luc Besson, McG

Medverkande: Kevin Costner, Amber Heard, Hailee Steinfeld, Connie Nielsen

m.fl 


USA, Frankrike, 3013


Scanbox Vision

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.