måndag 8 september 2014

FILM: Love Punch


The Love Punch

Richard Jones (Pierce Brosnan), frånskild och medelålders, ser fram emot en bekymmersfri tillvaro när han anländer till kontoret på sin sista arbetsdag, efter att ha sålt sitt företag. Till sin förskräckelse upptäcker han att ledningens utköp av hans företag var rent bedrägeri. Företaget är försatt i konkurs, de anställdas pensionsfonder har förskingrats och hans egna pensionspengar är utplånade.

Richard anlitar sin ex-fru Kate (Emma Thompson) för att hjälpa honom att spåra upp den skumme affärsmannen bakom bedrägeriet. Snart är de fast i en katt-och-råtta lek som för dem genom hela Europa i en virvelvind av intriger, galna jakter och en smyckesstöld som kan återställa Richards framtid - samtidigt som han återupplivar sin kärlek med Kate.Planen går ut på att stjäla en diamant genom att våldgästa ett bröllop där de ska vara utklädda till fyra amerikaner. Eftersom de fattas två "amerikaner" för att genomföra kuppen tar de hjälp av sina bästa vänner, ett äventyrligt par spelade av Timothy Spall och Celia Imrie.

Det är riktigt kul att se fyra "vintage" toppskådespelare rocka loss tillsammans. Det brukar vara ont om bra roller för skådespelare som ser ut att vara över 30, men dessa fyra är som fyra ess tillsammans.
Och de har även några extra ess i rockärmen ...

Dessutom är fransyskan Louise Bourgoin, en av de yngre skådespelarna i filmen, riktigt rolig i sin biroll som Manon, tjejen som fått diamanten i present och som varken vill ha den eller mannen som gett den till henne ...

Förutom fina skådespelare får man även vackra miljöer där Paris och franska rivieran visar sig från sina bästa sidor.

Titel: The Love Punch
Regi: Joel Hopkins
Medverkande: Pierce Brosnan,  Emma Thompson, Tuppence Middleton, Timothy Spall
Celia Imrie, Marisa Berenson, Louise Bourgoin, Sabine Crossen, Eleanor Matsuura, Patrice Cols, Laurent Lafitte, Jordan Jones, Jack Wilkinson, Tom Morton, Christopher Craig m.fl.
England, Frankrike, 2013
Scanbox VisionInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.